18. jan 2020 u 19:30 - 21:30

Rade Šerbedžija: Solistički koncert u bečkom pozorištu Akzent

Rade Šerbedžija posle dve godine ponovo će održati svoj solistički koncert u bečkom pozorištu Akzent.

Rade Šerbedžija: Solistički koncert u bečkom pozorištu Akzent

Proslavljeni glumac sa holivudskom slavom, Rade Šerbedžija, održaće koncert u Beču. Nastup velikog barda glumišta sa ex-jugoslovenskih prostora najavljen je za subotu 18. januar 2020.godine u bečkom Akzent tetru, sa početkom u 19:30 časova.

Šarmom melanholičnog svetskog putnika i harizmatičnog misterioznog zavodnika, Rade Šerbedžija sa Zapadnim Kolodvor bendom uvešće publiku nas u svoj lični, umetnički i muzički svet.

Rade Šerbedžija, rođen je 1946. godine, a 1969. diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Već kao student glumio je u raznim pozorišnim produkcijama. Snimio je preko 70 filmova u zemljama bivše Jugoslavije i više od 40 filmova u inostranstvu. Šerbedžija je jedan od najpoznatijih i najnagrađenijih glumaca u regionu, a jedan je od retkih glumaca sa našeg podneblja koji je radio sa renomiranim režiserima poput Stanley Kubricka, Philipp Noycea, Guy Ritchiea, John Wooa, Clint Eastwoodom, Christopher Nolanom i mnogim drugim.

Šerbedžija nije samo glumac, on je i reditelj, pisac, pevač, boem, intelektualac, poeta i zabavljač, gospodin i vagabundo, koji sa sobom nosi najfinije nijanse kafanske ludosti, suptilnu melanholiju, vinom podgrejanu maštu i lakoću postojanja.

Ovaj svestrani umetnik, prosuće još jednom pred bečku publiku ceo svoj život. Otvoriće svoju dušu, iz dubine, iskreno. Otpevaće svoju mladost, svoje radosti i tuge, životno iskustvo.  Pokazaće svoju posebnost i veliki talenat, a repertoar koji je Šerbedžija  pripremio posebno za publiku u Beču, su mnoge stare ali neke nove pesme.

“Publika u Beču i  ja, imamo nešto zajedničko, a to je da smo otišli u svet iz neke zemlje koju smo voleli. Neki su otišli povređeni, neki na drugi način, ali to je činjenica u kojoj se mi prepoznajemo”, izjavio je Šerbedžija jednom prilikom.

“Dolazio sam u Beč još kao student, a kasnije  sam često dolazio zbog moje ćerke Vanje, koja je u Beču studirala psihologiju na Američkom koledžu. Beč je božanstven grad, baš po meri čoveka”, kaže Šerbedžija.

Na solističkom koncertu u Beču pevaće makedonske, romske, bosanskohercegovačke, srpske, ruske pesme. Svoje pesme. Otpevaće svoju dušu.

Šerbedžija se uvek i svaki put iznova vraćao svojoj velikoj ljubavi prema muzici. Svoj prvi album je objavio 1974. godine pod naslovom „Ne daj se Ines“. Istoimena pesma je još uvek neizostavni deo njegovih koncerata. Objavio je 13 albuma, 7 singlova, 3 kompilaciona CD-a. Poslednji u nizu je Greatest Hits Collection iz  2016. godine.

Rade Šerbedžija, u pratnji benda “Zapadni kolodvor”, koga čine vrsni zagrebački muzičari, prirediće publici u Beču nezaboravno veče muzike i poezije, kao i pre dve godine kada je poslednji put gostovao u austrijskoj prestonici.

Ulaznice se prodaju na blagajni Akzent teatra, a možete ih rezervisati na putem broja telefona (01) 501653306 ili onlajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra.

 

Rade Serbedžija koncert u Beču

Datum: Subota, 18. januar 20120. u  19:30
Mesto: Theater Akzent, 1040 Wien, Argentinierstraße 37
Ticket-Hotline: 01/501 65-13306

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Goran Bregović u Beču: Koncert u prestižnom Koncerthaus-u

Atmosfera sa koncerta Zdravka Čolića u Beču (mart, 2019.)

Koncertna arena: Beč uskoro dobija novu mega koncertnu dvoranu u 3. becirku

Naši Pilerovi svirali predsedniku Austrije na rođendanskoj proslavi