15. mar 2020 u 19:30

Pozorišna predstava ŽANKA u teatru Akzent

Žanka Stokić, srpska glumica i ljubimica publike, pamti se po svojim čuvenim pozorišnim ostvarenjima, ali i po životnoj priči.

Pozorišna predstava ŽANKA u teatru Akzent

Poštovani,

U skladu sa uredbom o zabrani okupljanja od preko 100 osoba u zatvorenom prostoru, koja je u Austriji  stupila na snagu , predstava “Žanka”, planirana za nedelju 15. mart 2020. u teatru Akzent, je OTKAZANA.

Teatar Akzent, kao i sve druge pozorišne kuće u Beču,  u skladu sa uredbom, do daljnjeg je otkazao sve manifestacije i o tome dopisom odmah obavestio sve organizatore.

Svi vi koji ste ulaznice za ovu predstavu kupili na blagajni teatra Akzent, informacije o refundaciji troškova možete dobiti na broju telefona 01/501 651 3306.

 

 

Predstava „Žanka“ sa Jelicom Sretenović u naslovnoj ulozi, odaje počast jednoj od najvećih srpskih glumica – Žanki Stokić. Žanka se kao ljubimica publike pamti po svojim čuvenim pozorišnim ostvarenjima, ali i po životnoj priči obeleženoj tragičnim događajima i nerazumevanjem vlasti koja se u Srbiji ustoličila 1944. godine.

U predsmrtnoj noći čuvena srpska glumica suočava se sa samom sobom i svojom savešću, budući da je prošla dramatično iskustvo kažnjavanja posle Drugog svetskog rata zbog učestvovanja u satiričnim programima i predstavama na račun ilegalnih boraca i partizanskog pokreta.

Velika Žanka, postala je s jedne strane simbol blistavog dara i posvećenosti umetnosti glume, a sa druge simbol stradanja umetnika na političkoj i istorijskoj vetrometini. Ona nije samo bila je diva, već i nada hiljadama gledalaca tog vremena.

Predstava Žanka nastala je 2017. godine i ovom predstavom pozorište Madlenianum odalo je počast Žanki Stokić, i ujedno obeležilo 130 godina od njenog rođenja i 70 godina od smrti, jer je proslavljena srpska glumica celo svoje biće posvetila humanoj misiji teatra.

Kamerna predstava je rađena po drami “Žanka” Miodraga Ilića, a u režiji Milice Kralj. Naslovna uloga legendarne glumice Žanke Stokić poverena je Jelici Sretenović, a pored nje u predstavi  glume i Milan Caci Mihailović i njegov sin Petar Mihailović.

Predstava Žanka biće izvedena u Beču 15. marta 2020. godine, a gledaoci će se tokom predstave i nasmejati, ali zabrinuto posmatrati scene u kojima je Žanka surovo optuživana od strane nove vlasti zbog njenog angažmana tokom Drugog svetskog rata.

Ulaznice možete kupiti po ceni od 20€ i 25€,  na blagajni teatra Akzent i onlajn na zvaničnom sajtu teatra. 

 

Organizator: SK Forum 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Mia Patria poziva decu iz dijaspore na nezaboravno druženje

Sretenje u Beču: Svečanost povodom Dana državnosti Srbije