Mia Patria poziva decu iz dijaspore na nezaboravno druženje

20.02.2020

Na stotine mališana iz dijaspore željno isčekuju početak nezaboravnog druženja u kampu Mia Patria, a prijave su počele 10 februara.

(c) mia patria

Deca iz dijaspore, koja su proteklih godina boravila u kampu Mia Patria u Srbiji, žele da iznosa dožive nezaboravno druženje i iskustvo stečeno u kampu i već se prijavljuju za predstojeće leto.

Letnji kamp Mia Patria održava se već petu godinu za redom i deca iz dijaspore ga obožavaju, jer su naučili mnogo toga zanimljivog i stekli drugare iz celog sveta.

Deca iz Švajcarske, Italije, Austrije, Amerike, Kanade i drugih zemalja povešće i svoje prijatelje sa sobom tako da će, i ove godine, biti veoma živo u kampu Mia Patria.

Kamp Mia Patria će se i ovog leta odvijati u Srbiji,  od  01. do 11. avgusta 2020. godine, a biće realizovan u Opovu koji je udaljen 30 km od Beograda. Deca će biti  smeštena u hotelu „Stari Banat“, a na raspolaganju su im i brojni prateći sadržaji, sportski tereni, sala za kreativne radionice i drugi.

Za vreme trajanja kampa deca iz dijaspore imaju mogućnost da za vreme letnjeg raspusta, na kvalitetan i kreativan način, upoznaju svoju matičnu zemlju Srbiju i zavole je na jedan sasvim drugačiji način.

(c) mia patria

Deca će govoriti srpski jezik i „zaroniti“ u kulturnu i umetničku oazu Srbije, a osmišljene su i brojne umetničke radionice i izleti. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice, glumu, igre i slobodno vreme za druženje i odmor. Polaznici kampa će biti raspoređeni u grupama prema uzrastu.

Letnji kamp Mia Patria se održava pod pokroviteljstvom srpskog proslavljenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića i namenjen je deci iz dijaspore uzrasta od 9-14 godina, koja žele da se upoznaju sa jezikom, istorijom i tradicijom Srbije, a dodatno i da dožive svet glume.

Svake godine deca u kampu imaju priliku i da glume u specijalno osmišljenim projektima kao što su filmovi i pozorišne predstave. Tako su do sad polaznici kampa glumili u „Ivkovoj slavi“,  “ Putujućem pozorištu  Šopalović“ i predstavi “Gospođa ministarka”,  koji su se izvodili i snimali na autentičnim lokacijama gde su se snimali i filmovi Montevideo i drugi.

(c) mia patria

Za decu je obezbeđen hotelski smeštaj i svi obroci (3 glavna obroka i dve užine),  24-časovni nadzor i lekarska pomoć u slučaju potrebe, izleti i ostale aktivnosti van kampa. Postoji mogućnost i da se deca sačekaju i isprate na aerodom, a ukoliko dolazi više dece iz iste porodice, obezbeđujen je porodični popust od 10%.

Prijave su počele 10. februara 2020. godine, a broj polaznika je ograničen.

Za više informacija i prijavu obratite se na office@miapatria.rs ili posetite internet sajt Mia Patria.

Pogledajte video reportaže o kampu Mia Patria

 

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Kamp Mia Patria: Nezaboravno druženje srpske dece iz celog sveta

Budi gost na srpskoj slavi na dvoru Kneginje Ljubice

Pobednik: Simbol Beograda se vratio na svoje mesto

Kulturnа bаštinа Srbije i istorijski lokaliteti privlаče 65 odsto turistа

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava