NEDA UKRADEN NAPUNILA 70. GODINA! Snimak proslave i Nedin novi spot!

16.08.2020

Neda Ukraden je rođena 16. avgusta 1950. godine i proslavlja svoj 70 rođendan u Crnoj Gori u krugu porodice.

Foto: Facebook Neda Ukraden

Pevačica Neda Ukraden proslavila je svoj 70. rođendan u jednom luksuznom restoranu u Crnoj Gori. Iako je Neda najavljivala u medijima da planirala  veliku proslavu 70. rođendana na brodu, verovatno je odustala od ideje zbog eppidemije korona virusa. Slavlje se obavilo u krugu porodice.

Popularna pevačica sve detalje slavlja podelila je i sa pratiocima na Instagramu i  istakla da je sve najdraže i najvrednije uz nju.

“Sve moje najdraže i najvrijednije je uz mene večeras. Šta čovek više da poželi za rođendan”, napisala je Neda na Instagramu. Na snimku se vidi kako Neda Ukraden sa svojim unukama i unukom, uz tortu i svećice  peva pesmu “Zora je”, koji je ujedno i  jedan od najvećih hitova Nede Ukraden.

 

 

Neda Ukraden je danas na svom You Tube kanalu premijerno objavila spot za novu pesmu “Za pravu ljubav” i tako obradovala svoje obožavaoce koji su oduševljeni njenim potezom.

 

Biografija:

Neda Ukraden je srpska pevačica zabavne muzike koja je rođena 16. avgusta 1950. godine u Imotskom, u Hrvatskoj. Živi i radi u Beogradu.

Dugi niz godina živela je u Sarajevu gde je i počela da se bavi muzikom. Za Nedu se van Sarajeva prvi put čulo 1969. godine kada je na festivalu Vaš šlager sezone otpevala pesmu „Kiše su pale“ koju je napisao Žarko Roje. Snimila je još dve pesme: „Sve što moje srce zna“ i „Ako me trebaš“. Nastupila je na Jugoslovenskom izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom „Dilema“, ali nije zabeležila veći uspeh. Kako je konkurencija bila ogromna, a budućnost u ovom poslu neizvesna, Neda je shvatila da mora upiše fakultet. Uporedo sa engleskim jezikom i književnošću koji je studirala na Filološkom fakultetu u Sarajevu, upisala je i srednju muzičku školu, odsek solo pevanje. Kasnije je u istom gradu završila i Pravni fakultet zbog čega važi za jednu od najobrazovanijih pevačica na našim prostorima. Mogla je da ostane kao asistent na međunarodnom privrednom pravu, ali brak i muzička karijera joj to nisu dozvolili.

U karijeri dugoj skoro pet decenija pevačica je održala stotine humanitarnih koncerata. Dobila je mnoge prestižne nagrade, a neke od njih su: Nagrada Udruženja estradnih umetnika Jugoslavije, Udruženja estradnih umetnika Bosne i Hercegovine, Bronzani venac zagrebačke revije „Studio“, Oskar popularnosti TV Revije, Zlatna ptica Jugotona za preko 2 miliona prodatih ploča.

Što se Nedinog privatnog života tiče, u vezi sa Milanom Bilbijom je bila 10 godina, a u braku tri godine nakon čega su se razveli. Ostali su u dobrim odnosima zbog ćerke Jelene. Milan je preminuo 2013. godine, a Neda nije mogla da ode na sahranu jer je sa zetom Pecom čuvala unuke bliznakinje Nedu i Aleksandru. Kasnije je dobila i unuka Dušana. Ima i psa Deja od koga se ne odvaja. Neda se nije ponovo udavala jer nije pronašla osobu koja bi mogla da prati njen tempo života. Umesto toga, posvetila se karijeri i porodici

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/muzika/neda-ukraden/

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava