Jednostavno razmnožavanje ruža pomoću meda i krompira

01.04.2021

Ukoliko ste ljubitelji ruža, ovaj trik će vam pomoći da imate prelepo cveće na terasi ili u dvorištu. Sve što vam treba jeste krompir i med.

Foto (c) pixabay

Ruže se mogu razmnožavati na nekoliko načina: semenom, reznicama, povaljivanjem i okuliranjem.Razmnožavanje ruža reznicama je mnogo brže i jeftinije od kupovine sadnica ili uzgoja iz semena. Ovaj vrlo jednostavan način omogućiće da vam ruže rastu mnogo brže od bilo koje druge metode.Potreban vam je samo jedan krompir, malo meda i saksija sa zemljom.Koraci su sledeći:Uzmite jedan veći krompir i u njemu napravite rupu. On daje sve potrebne vitamine da ruža što pre izrasla i cvetala što duže.

Zatim jednu isečenu stabljiku, bez cveta i lišća,  isečenu u donjem delu pod uglom od 45 stepeni, umočite u teglu meda, pa zabodite u probušenu rupu od krompira. Dužina izbojka treba da je između 15-20 cm.

Posadite krompir direktno u zemljište ili u saksiju. Redovno zalivajte i đubrite jednom mesečno.
Dodatak: Da biste reznicu ruže zaštitili od negativnih spoljnih uticaja u prvih par nedelja možete da stavite na nju isečenu plastičnu flašu (od litar i po ili dva). Naravno, nemojte da zaboravite da skinete flašu kako bi ruža mogla nesmetano da raste i cveta.

 

 

@blossomDid you know these two common foods can help your house plants thrive? 🌱🍯 ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner

♬ Roses (Imanbek Remix) – SAINt JHN

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava