Vučić u Kladovu: Dolaze nove investicije na istok Srbije

13.07.2021

Aleksandar Vučić danas, u utorak 13. jula 2021. godine boravio je u poseti Kladovu.

Foto (c) Facebook Aleksandar Vučić

13Teško da bismo se odlučili sami da sve ovo radimo, da nismo imali veliku podršku EU i na tome im hvala!
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Kladovo i tom prilikom obišao rekonstruisane puteve B34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap i B35, deonica HE Đerdap 1- Kladovo, kao i rekonstruisane mašinske prostorije hidroelektrane Đerdap 1 i komandni toranj za upravljanje brodske prevodnice.
Predsednik je tokom razgovora sa radnicima i predstavnicima lokalne vlasti istakao da je taj put veoma značaj za građane tog dela Srbije.

Ovo je žila kucavica za istok Srbije, pokazuje svu lepotu naše zemlje. Istočna Srbija je prelepa i čudesna!
Brinućemo o energetskoj bezbednosti Srbije, ulagaćemo u Elektroprivredu jer u godinama koje dolaze biće velika borba da se obezbedi balansirana proizvodnja struje, sve više ćemo da je trošimo i moraćemo da je proizvodimo.

Razgovarao je sa radnicima, pitao ih da li ima još ljudi zainteresovanih da rade poslove u niskogradnji i kakve uslove imaju.

“Hvala vam dragi radnici na radu, trudu, energiji, računajte da ćete da imate još više posla u budućnosti. Borićemo se da imate veće plate i da možete da planirate budućnost za sebe i svoju decu”, obratio se predsednik Vučić prisutnim radnicima.

Vučić je ukazao da taj deo zemlje ima veliki potencijal za razvoj turizma.

“Istočna Srbija je bukvalno čudesna”, naglasio je on.

Vrednost radova puta od Golog Brda do Kladova je 592 miliona dinara, a posao će biti gotov u narednih desetak dana, jer je ostalo da se završi još kilometar i po ove deonice.

Obilasku je prisustvovao i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, kao i predsednici opština istočne Srbije.

Predsednik Vučić je zatim obišao u hidroelektranu Đerdap 1 rekonstruisane mašinske prostorije, a zatim i rekonstruisanu brodsku prevodnicu na hidroelektrani Đerdap koja je izuzetno važna za plovidbu na Dunavu.

Rekonstrukciju prevodnice obavila je nemačka firma DSS Noel i naša preduzeća Feromont inženjering Beograd i Elektromontaža Krajevo.

Radovi su vredni 28,5 miliona evra, a 60 odsto sredstava je obezbeđeno iz kredita Evropske razvojen banke a ostalih 40 odsto je grant Connecting Europe facility fonda.

Na kraju posete Kladovu predsednik će obići radove na rekonstrukciji deonice puta od Porečkog mosta do Golog brda duge 21,6 kilometara koju izvodi preduzeće Srbija autoput.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava