WhatsApp: Koje sve novitete za 2019. godinu planira aplikacija sa 1,5 milijardu korisnika

26.12.2018

WhatsApp sprema brojne novitete za narednu, 2019. godinu, a oko 1,5 milijardi korisnika širom sveta će ih koristiti u svakodnevnoj komunikaciji.

Otkad su „pametni“ telefoni postali deo svakodnevnice, telefoniranje i razmena fotografija i video snimaka gotovo da ne može da se zamisli bez korisnih aplikacija, a jedna od najraširenijih je, svakako, WhatsApp. Oko 1,5 milijardi ljudi širom sveta koristi ovu aplikaciju za svakodnevnu komunikaciju.

Za narednu, 2019. godinu, se planiraju brojni noviteti. Evo i najvažnijih:

Reklame

Facebook, kome pripada i aplikacija WhatsApp, zarađuje manje nego što je to planirano, tako da će se od iduće godine korisnicima aplikacije na ekranu pojavljivati reklame, ali samo na statusnom ekranu, a ne i na onom za dopisivanje. Samo korišćenje za privatna lica će i dalje biti besplatno.

Dark Mode (Tamni modus)

Sve više telefona koristi AMOLED, OLED i varijacije tih ekrana, što znači da sve više korisnika ima mogućnost da uštedi potrošnju baterije na vrlo jednostavan način – uključivanjem tamnog modusa u meniju telefona i prebacivanjem aplikacija u taman modus rada. Od iduće godine taj modus će biti dostupan i korisnicima WhatsApp-a. Ovaj modus je blagodatan i za oči koje se na taj način manje zamaraju.

Tablet

Od 2019. WhatsApp će biti dostupan i na tabletima. Do sada je to bilo moguće samo uz korišćenje dodatnih aplikacija.

 

Privatni odgovori u grupnom čatu

Grupni čatovi bi trebalo da postanu mnogo pregledniji nego do sada. Kada neko u grupnom čatu dobije neku informaciju, onda će postojati mogućnost da odgovor ode samo onoj osobi koja je poslala informaciju, a ne i svim učesnicima čata. Ta funkcija „WABetaInfo“ je već dostupna na Windows telefonima, a za Android i iPhon telefone bi trebalo da bude na raspolaganju u nastupajućoj godini.

I još da dodamo da jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje neće biti dostupna na tri vrste smartphone-a: na svim telefonima s operacijskim sistemom Android 2.3.7, iPhone-ima s iOS 7 ili starijim sistemima, kao i na Nokiji 240.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:  Generacija kojoj je Internet važniji od seksa!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava