Prvi "Balkan bal" u Beču

24.10.2015

Humanitarno udruženje ” Otvorena mreža – Beč”, po prvi put organizuje “Balkan bal” koji će se održati u palati Auersperg.
Otvorena Mreža Wien je humanitarna, nevladina organizacija, koja se bavi prikupljanjem novčanih sredstava za lečenje obolelih pacijenata, posebno dece, koja su zbog težine svoje bolesti prinuđena da se leče u inostranstvu. S obzirom na to, da medicinske usluge ovog tipa zahtevaju velika finansijska sredstva, Otvorena mreža manifestacijom "Balkan bal u Beču" želi pomoći, i stoga, novac od prodatih ulaznica doniraće za malu Dajanu Ćosović, kojoj je neophodna operacija očiju u Beogradu. Dajana je 11-godišnja devojčica iz Sarajeva koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a uz to ima i oslabljen vid.
Organizatori bala planiraju da na Balkan balu u Beču uruče Dajani 2.500 EUR za operaciju. Dajana nije jedino dete kojem će Otvorena mreža pomoći jer tu su još brojni mali pacijanti koji čekaju na lečenje ili operaciju u inostranstvu.

Ove godine Balkan Ball održaće se 14.11.2015. godine u Palais Auersperg , na adresi Auerspergstrasse 1, u 8. bečkom okrugu sa u 19:00 časova. Uz raznovrsni muzički program, koji se sastoji od klasične muzike na „Balkan bal-u“ sviraće se i poznati balkanski ritmovi uz učešće vrsnih umetnika.

Pored plesne škole Elmayer, koja će otvoriti bal čuvenim bečkim valcerom, publici će biti predstavljena i plesna škola Kraml, kao i narodni plesovi sa prostora bivše Jugoslavije. Od kulturno-umetničkih društava učestvuju KUD Bosana iz Beča i KUD Divanhana iz Klagenfurta.
Glavna gošća bala je Donna Ares poznata bosansko- hercegovačka pevačica koja se i sama bori sa opakom bolešću i koja će zapevati prvi put u dijaspori posle duže pauze, koja je usledila zbog njene zdravstvene situacije. Ona će ovom prilikom predstaviti i svoju knjigu "Soba za nikog" koju je napisala tokom borbe sa teškom bolešću.
Pored Donne Ares na balu će učestvovati i Magdalena Bogić učesnica talent-Show-a X-Factor, grupa Horoskop, Branislav Zdravković – Brani, koji je odrastao uz gluvoneme roditelje i koji će izvesti jedinstven performans na znakovnom jeziku. Zatim, pobednica Austro Vision Songcontest-a "AzRaH", koja će svojim nastupom dočarati raznolikost austrijske muzičke scene.

Na balu se očekuje oko 1.000 gostiju i sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe.
Detaljnije informacije i rezervacije možete dobiti telefonskim putem na 0650 781 04 84 ili 0676 358 13 00 (svakim danom od 17:00 h) ili na e- mail adresi otvorenamrezawien@hotmail.com
Više informacija o balu na zvaničnoj internet stranici bala ili na FB Event-u

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava