Vastić i drugari igraju za socijalno ugroženu decu u BiH

24.04.2013

Humanitarni turnir „Pomoć igrom“ održan je u Beču, a poznati fudbaleri Vastić, Papac i Bjelica su igrali za socijalno ugroženu decu u BiH.

Humanitarni fudbalski turnir pod motom „Pomoć igrom“ održan je 10. marta 2013. godine u Beču, sa ciljem finansijke podrške socijalno ugroženim porodicama sa decom u Bosni i Hercegovini. Organizator turnira je udruženje „Futurebag – Eine Tasche für die Zukunft“ iz Beča i inicijativa OUR KIDS AUSTRIA. Više od 200 igrača iz Austrije i drugih evropskih zemala okupilo se ovim povodom u sportskoj hali „Strebersdorf“.

Na turniru su igrali i  poznati igrači  Ivica Vastić, Saša Papac i Nenad Bjelica, ali i hobi igrači, kako bi pokazali svoje umeće ispred preko 400 gledalaca. U turniru je učestvovalo ukupno 24 timova, a ovom priliko je prikupljeno preko 4.800 evra

Prikupljeni novac na turniru u Beču će organizatori preusmeriti ugroženim porodicama sa decom u Bosni i Hercegovini. Organizacija „Futurebag“ će od prikupljenih sredstava obezbediti školske ttorbe, dok će organizacija „OUR KIDS AUSTRIA“ prikupljenim novcem podržati infrastrukturne projekte za nezbrinutu decu u Bosni i Hercegovini.

TV reportaža – Emisija Dijaspora uživo

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava