Stevan Mokranjac iz Beča: Gala koncert povodom 20 godina jubileja

Autor: dijaspora.tv -
25. nov 2018 u 01:23
Preuzmi video

Srpski kulturni centar Stevan Mokranjac iz Beča, jedno od najuspešnijih društava u dijaspori, proslavio je 20 godina postojanja, velikim gala koncertom u „Muth-u“, sali čuvenog hora „Bečki dečaci“ .

Pod sloganom „Naša magija 1998-2018“, za ovu specijalnu priliku „Stevan Mokranjac“ izveo  je  bogat program i posetioce odveo na  „magično putovanje“ sa brojnim koreografijama , pesmama i igrama, iz okoline Beograda, Dragačeva, Negotina, Banata, Bosigradskog Krajišta, Gnjilana i dr.

Na koncertu su izvedene  koreografije sa kojima je folklorno društvo Stevan Mokranjac imalo najviša uspeha i sa kojima je društvo osvajalo brojna priznanja, kao što su četvorostruki prvak Evrope, šest zlatnih plaketa i druge.

Na koncertu je prikazano ukupno 11 koreografija renomiranih stručnjaka iz ove oblasti, kao što su Desanka Đorđević, Slobodanka Rac, Dobrivoje Putnik i Milorad Runjo, koji je ujedno i umetnički rukovodilac SKC Stevan Mokranjac.

Poruka sa kojom je SKC Stevan Mokranjac ispratio goste sa koncerta oslikava trud, volju i želju ovog društva proteklih 20 godina – „Folklorom se moraš baviti iz ljubavi, igrati iz srca i posvetiti celom svojom dušom“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava