Novo u bečkom javnom prevozu u 2015

29.12.2014

Na pojedinim linijama bečkog javnog prevoza uvode se nove stanice: voz za Baden već je dobio novo stajalište, a autobuska linija 80A voziće kroz poslovnu oblast u 3. bečkom okrugu. Osim toga uvode se i kraći intervali na perifernim linijama u Hietzing-u, Ottakring-u i Hernalsu.

Autobuska linija 80A, koja povezuje metro stanicu U3 Schlachthausgasse i železničku stanicu Praterstern, od 2015. godine dobija nove stanice u poslovnoj oblasti Neu Marx. Ova linija će, u periodu od 5:30 do oko 20:00 časova, svakih 10 minuta zaustavljaće se i na navim stanicama blizu T-centra (predstavništva T-Mobile), Biocentra i Media Quartier Marx.

Druga promena reda vožnje tiče se lokalne linije do Badena (Badner Bahn), koji je u ponedeljak, 16. decembra 2014. dobio novu, 36. stanicu – „Baden Landesklinikum“. Radi se o stanici koja se nalazi u blizini lokacije gde će do 2017. godine biti izgrađena nova klinika. Troškove izgradnje ove stanice, koji su iznosili 1,4 miliona evra, podelili su grad Beč i pokrajina Donja Austrija.
Na autobuskm linijama u Hietzing-u (53A, 54A, 54b), zatim između U3-stanice Ottakring i Wilhelminenberga (45A, 46A, 46B) kao i linija 44A u Hernalsu u sledećoj godini voziće putnike novim modelima autobusa i to u kraćim intervalima. Razlog pojačanje ovih linija je bolja i brža povezanost perifernih delova grada, koji (još) nemaju pristup metro linijama, a samim tim i povezanost sa centrom.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava