Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji

06.04.2015

Beč će 25. aprila 2015. godine biti domaćin 33. Smotre kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji. U programu će učestvovati oko 500 članova srpskih klubova i udruženja iz čitave Austrije.
U Austriji se već 32 godina organizuje tradicionalna Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji. To je jedna od četiri velike manifestacije (uz Vidovdanske sportske susrete, dvojezični dečiji kviz znanja, i Folklorijadu) koje se svake godine održavaju naizmenično u jednoj od austrijskih saveznih pokrajina.
Smotra je takmičarskog karaktera, a učesnici nastupaju u kategorijama: folklor, horovi, grupe pevača, pevači solisti, recitatori, muzičari i orkestri.
U programu učestvuje oko 500 učesnika, članova srpskih klubova i udruženja iz svih austrijskih pokrajina. Reč je o najvećoj prezentaciji kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, uz prisustvo i brojnih gostiju iz austrijskog društvenog i kulturnog života. Smotru će medijski propratiti više televizijskih i novinskih kuća.
Domaćin ovogodišnje Smotre je Zajednica srpskih klubova u Beču.
Kada: Subota, 25.04.2015, sa početkom u 13 časova
Gde: Admiral Dom (ehemals Budozentrum), 1100 Wien, Gutheil Schoder Gasse 9

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava