Etno grupa Trag – koncert u Beču

28.09.2014

Koncert etno grupe “Trag” održaće se u nedelju 28. septembar u 19.00 časova u sali Klavirgalerie (Kaiserstrasse 10, 1070 Wien).


Srpsko prosvjetno i kulturno društvo " Prosvjeta Austrija " sa predstavništvom Republike Srpske u Austriji , u okviru " Dana Republike Srpske u Austriji", organizuje koncert etno grupe " Trag ". Koncert će se održati u nedelju , 28. septembar u 19.00 ,časova u sali Klavirgalerie (Kaiserstrasse 10, 1070 Wien).
Ulaznice po ceni od 10 € mogu se rezervisati na broj telefona 0660 452 97 21 ili se mogu kupiti na dan koncerta na blagajni sale.


Čuvari tradicije
Etno-grupa "Trag" je vokalno-instrumentalni sastav koji neguje tradicionalnu muziku Balkana spojenu sa modernim elementima.
Na reportoaru su zastupljene pesme iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Rusije. U želji da izvornu muziku spasu od zaborava, nekoliko mladih entuzijasta iz KUD-a "Slavko Mandić" iz Laktaša osnovalo je “Trag” (2003) kojeg danas sačinjavaju šest ženskih vokala i pet instrumentalista.
Izvodeći tradicionalnu muziku Balkana, akcenat je na instrumentima, kao što su frule, gajde, tarabuke, koji su spojili sa sastavu klasičnim i modernim instrumenti kao što su gitara, violina, klavijatura i bas.

Iza ove grupe nalazi se veliki broj koncerata i etno-festivala širom zemlje i u inostranstvu, sa kojih su su se često vraćali okrunjeni nagradama i priznanjima.

Dakle, Bečlije imaju izuzetnu priliku da ih uživo čuju, 28. septembra 2014., u sali Klavirgalerie (Kaiserstrasse 10, 1070 Wien). Koncert počinje u 19.00 časova.

Detaljnije informacije možete dobiti na broju telefona organizatora SPKD Prosvjeta 0660 452 97 21

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava