Brani Zdravković: Muziku je spojio sa znakovima jezika za gluvoneme

18.11.2013

Brani Zdravković repuje, pleše, peva, a muziku je spojio sa znakovima jezika za gluvoneme i danas ima jedinstven performans.

Branisalav “Brani “ Zdravković rodjen je u Smederevu (Srbija) 1978 godine. Kada je imao 8 godina preselilo se u Beč sa svojom porodicom. Njegovi roditelji, majka i očuh su gluvonemi i još kao mali počinje da uči govor rukama – znakovni govor. Muziku je spojio sa znakovima jezika za gluvoneme i danas ima jedinstven performans.
Od malih nogu, Branisalav je jako vezan za muziku a detinjstvo je proveo slušajući muziku. U kući gde se nisu često čuli glasovi Branislav je sa svojim sestrama pronalazio razonodu u muzici. Često je danima repovao, plesao, pevao. Kako bi postigao kvalitetan nastup, kakav izgleda danas, Branisalav je vežbao svakog dana. Pesme uz koje nastupa odabira po emociji, trenutnoj popularnosti i kreativnosti. Posle pet godina rada svoj prvi nastup imao je na proslavi 110 godina Sportskog kluba gluvonemih u Beču i publika je bila oduševljena.

I tako, 2011. godine, Branislav se prijavljuje na ORF-ov talent- šou „Die grosse Chance“. Dobra reakcija publike i četiri plusa od žirija doprinele su da “Brani” preko noći postane poznat.Nastupao je sa Geraldom Fleischhackerom, Roland Düringer, Manuel Rubey, Conchita Wurst, Thomas Maurer, Trackshittaz, Sidom i mnogim drugim. U oktobru 2013.-te, Branislav Zdravković je učestvovao na nemačkom „Supertalent“ takmičenju na RTL-u.

Inače Branislav Zdravković je već jedanaest godina zaposlen kao negovatelj za osobe sa posebnim potrebama u instituciji „Jugend am Werk“ i veoma voli svoj posao. Međutim, ima veliku želju da ovu vrstu umetnosti sa kojom se bavi, dovede na još veći nivo i da jednog dana, to bude njegova profesija.

Pogledajte video: Brani Zdravković gost u emisiji Dijaspora uživo

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava