Holivud čeka Ivanu, da li će uspeti?

15.04.2018

Ivana je još kao mala devojčica nastupala pred publikom. Mama Mlađana i njena verna publika verovali su u nju. Imali su pravo. Ivana je uspela i samo je par koraka deli od Holivuda.

Ivana Stojković je rođena u Beču, a po poreklu je iz Srbije. Od najranijeg detinjstva je volela da nastupa pred publikom. To joj je uvek bilo najvažnije. Da li je to bila klupa u parku, na koju bi je mama popela, ili nastup u dnevnoj sobi pred porodicom, najvažnije joj je  bilo da iskaže svoj talenat.

Kada je imala 9 godina mama Mlađana je odvodi u KUD Bambi da igra folklor, kao što se dešava u mnogim porodicama srpskog porekla u Beču.

“ Na folklor sam krenula sa mnogo radosti i za mene je to bio mnogo lep period. Računam ga kao svoj početak na sceni. Lepo je to meni išlo, ali sam posle dve godine rekla mami da  folklor nije za mene i da bih više volela da igram Hip-Hop”, počinje svoju priču Ivana. 

Tako je počela Ivanina ljubav prema plesu. Roditelji znaju da podrže svoju decu u njihovim željama, a da i nisu svesni  da će im to, možda, kao Ivani, odrediti ceo život.

Dakle, jedna od važnih tačaka u Ivaninoj karijeri je bio prelazak sa folklora na Hip-Hop. Neko će se pitati, šta je tu važno, jer mnoge mlade devojke idu na kurseve plesa, ali u Ivanininom slučaju se opet podrazumeva da je otišla korak dalje.

“Tada sam počela da vežbam Hip-Hop,  i bez plesa više nisam mogla. Vežbala sam uporno, sama, ali i sa mojom plesnom grupom.”

” Samo posle dve godine stigla je i prva nagrada. Na austrijskom takmičenju u plesu Tanz Kult osvajam 3 mesto. Sa 16 godina, kao najmlađa članica grupe u plesnoj školi Apollon Dance Company, osvajam prvo mesto u Austriji. Već sledeće godine osvajamo prvo mesto u Evropi , a na svetskom prvenstvu, koje se svake godine održava u Poreču , osvajamo prvo mesto”, nastavlja priču Ivana.

Iako je tada bila svetska šampionka u Hip-Hopu, mama joj saopštava da nisu dovoljno finansijski spremne da plaćaju  dalje usavršavanje. Ivana nije želela da stane, nego je uzela stvar u svoje ruke. Prijavila se u jedno bečko udruženje sa željom da decu podučava moderne plesove i na taj način finansira svoje dalje usavršavanje. Od svoje 16. godine radi sa decom i podučava ih u plesu, i već dugi niz godina ima svoje plesne grupe u sportskom udruženju WAT20.

“Moja majka Mlađana se kao samohrana majka  mnogo borila za svoju decu. Nije joj bilo lako da kao čistačica, odneguje  svoju decu, i uz to, da mene ovako ambicioznu, isprati u svemu. Ali najvažnije je da je uvek verovala u moj uspeh.  Stalno me je bodrila da idem napred  i podržala svaku moju odluku. Sine bori se, stalno mi je govorila.” priča nam Ivana o,  ne tako lakom, periodu u kojem je bila njena porodica.

„U umetnosti je isto kao i u ljubavi, instinkt je presudani time sam se vodila”

Da biste imali pravu sliku reći ćemo i to, da je Ivana u isto vreme bila i odličan đak u školi. Kao jedna od retkih učenica sa poreklom iz Srbije u prestižnoj bečkoj gimnaziji i akademiji glume Elfriede Ott, Ivana je 2017. godine  maturirala sa odličnim uspehom i ujedno završila akedemiju umetnosti sa fokusom na glumu i ples. To je dovelo do brojnih poziva i angažmana.

“ 2012. godine  sam prvi put imala priliku da stanem pred kamere. Od tada sam imala manje i veće uloge u filmovima: „Cop Stories“, „Tatort“ i „Siblings”. Već 2013. godine osmehnula mi se sreća da glumim na pozorišnoj sceni  u komadu ,,Dracula“. U poslednjoj godini mojih studija angažovana sam u pozorišnom komadu ,,Hexenjagdt“ u Burgtheatru. Odmah zatim sam prihvatila poziv za glavnu ulogu u komadu ,,Eretz Austria“, koja je bila moj veliki uspeh”, zadovoljno priča Ivana o svojim ulogama.

“Počeo je da se ostvaruje moj san. Posle toliko truda i odricanja, više nisam sanjala, već je moj uspeh postala stvarnost.”

Ivana Stojković je stalni član glumačkog ansambla u gradskom požorištu u Medlingu i igra u jednoj od predstava u Bugrteatru u Beču.
Ivanina neobična lepota, talenat  i neverovatna harizma dovele su je i do  uloga i pojavljivanja u reklamama za najpopularnije austrijske brendove kao što su  KIKA, Wien Energie, Spar i mnoge druge.

 

Holivud čeka: Ivana ima veliku želju, ali ima jedno veliko ALI…

Olimpijada izvođačkih umetnosti, koja će se održati od 6. do 16. Jula 2018. u Los Anđelesu, nudi  Ivani veliku šansu na međunarodnoj sceni. Iako se umetnici u Austriji veoma cene, oni ipak  nemaju krovnu organizaciju, i na ovo i slična takmičenja putuju samostalno i o svom trošku. Ivana je pre par meseci odlučila da se prijavi i da novac za avio kartu, smeštaj i troškove boravka pokuša sama da obezbedi.


Ivana želi da se svojim sponzorima putovanja u Los Anđeles , oduži kroz brojne vidove promocije: prisustvo u medijima, reklami na dresu, učešćem u njihovim reklamama, ili da sa svojom plesnom grupom nastupa  na nekoj manifestaciji i slično.

Ukoliko imate ideju kako  pomoći Ivani da prikupi  sredstava za put u Los Anđeles, javite se našoj redakciji na office@dijaspora.tv

Ivana organizuje svoj kabaret šou u ponedeljak 16. Aprila 2018.  u restoranu DAS 1090 ( ADRESA Bauernfeldplatz, 1090 Wien). Program počinje u 19:30 časova. Naravo, i Vi se možete pridružiti i prijaviti na Fb događaju. Ivana i njeni prijatelji, umetnici, prirediće vam nezaboravno veče! 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Srpski glumci na poštanskim markama Srbije „Velikаni srpskog glumištа”

Kamp Mia Patria: Nezaboravno druženje srpske dece iz celog sveta

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava