Nedelja integracije: Raznolikost živi u Beču

25.04.2013

Od 2. do 12. maja ukupno 279 manifestacija – Cilj: društvena participacija migranata
Bečka nedelja integracije održava se ove godine od 2. do 12. maja treću godinu za redom. Organizator BUM Media ima podršku od preko 100 partnera za ovaj projekat, koji ima za cilj društvenu participaciju migranata. Razovrsan program sa ukupno 279 manifestacija sadrži razne diskusije, izložbe, koncerte, žurke itd. Organizator želi da pokaže da raznolikost u Beču živi i da je to sasvim normalno, jer Beč je i Wien i Vienna i Viyana.
U okviru svečanog otvaranja 2. maja u Brunnenpassage u 19 sati ,po prvi put će biti dodeljen MigAward – nagrada koju dodeljuju austrijski migranti . MigAward osvojiće osobe, projekti i inicijative koje unapredjuju integraciju i participaciju migranata u Austriji. Nagrade će biti dodeljene u pet kategorija (Ličnost godine, Projekat godine, Medij, Ekonomija & Rad, Obrazovanje i Društvo). Takodje će biti uručena i negativna nagrada „Slepa ulica 2013“.
U aprilu je objavljen novi magazin „Bečka raznolikost“ u kojem pored celokupnog programa možete pročitati zanimljive intervjue i članke na temu- raznolikost. Više informacija o MigAwardu možete pročitati ovde: http://www.migaward.at/.
U aprilu je objavljen novi magazin „Bečka raznolikost“ u kojem pored celokupnog programa možete pročitati zanimljive intervjue i članke na temu raznolikost.
Program za Integrationswoche: http:// www.integrationswoche.at

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava