Ovo ima samo Beč: Bečki točak kao scena muzičkog Red Bull festivala

13.02.2018

Simbol Beča, Veliki točak na Prateru, postaće festivalska scena. U vagonima Riesenrada, i na trgu ispred njega, sviraće austrijski umetnici, bendovi i DJ-evi. Među njima su hor Bečkih dečaka, Kruder & Dorfmeister, Seiler & Speer i mnogi drugi.

Ono što je Ajfelov toranj za Parižane, to je Bečki točak za Bečlije: simbol grada koji je poznat širom sveta. Upravo na tom mestu, austrijska muzička scena okupiće se  9. maja 2018.  godine povodom velikog prolećnog festivala – Red Bull Music Festival. Više od 30 austrijskih umetnika nastupaće na tri bine i u 15 vagona Velikog točka.

Glavna scena festivala biće na Riesenradplatz-u, gde će se neke od najvećih zvezda, kao i novi talenti austrijske muzičke scene, predstaviti ljubiteljima muzike. Ono što ovaj festival izdvaja od nesvakidašnjih su “scene” i ekskluzivni koncerti u vagonima Riesenrad-a.

 

Red Bull Music Festival: Hip hop, elektronika i drugi žanrovi 

Hip-Hop scena će dobiti prostor u wagonu 31, a nastupaće Meido, Nazar, T-Ser i Monei Boi. Dakle, muzičari će nastupati u vagonima, a određeni broj gledalaca će moći da uđe u vagone i gleda koncert uživo. Koncerti će trajati oko 20 minuta, tačnije rečeno onoliko koliko traje jedna vožnja na poznatom točku. Podrazumeva se da se u vagonu može smestiti samo ograničen broj gostiju, tako da organizator moli za razumevanje, ukoliko bude došlo do čekanja. Grand Autodrom će biti rezervisan za elektronsku muziku, a nastupaće Patrick Pulsinger, Ogris Debris und Kruder & Dorfmeister. Isto se odnosi i na Hip Hop scenu, a broj gledalaca na Grand Autodrom-u je ograničen.

 

Riesenrad: Dancefloor nad krovovima Beča

Posle ekskluzivnih koncerata u vagonima će se igrati “na krovovima grada”. Podijumi za igru u vagonima će se koristiti 15 do 20 minuta, koliko traje i vožnja. Nastupiće  brojni DJ-evi, između ostalih  Cid Rim, Kristian Davidek i Oberst & Buchner.

Održaće se ukupno 15 ekskluzivnih koncerata poznatih imena muzičke scene ali i novih zvezda , kao što su “Seiler & Spee”, “Dancing Star” Klaus Eberhartinger (EAV) i Mavi Phoenik.
Karte za Red Bull Music Festival u Beču koštaju 19 €, važe za sve vagone i koncerte i dostupne su na internet stranici Red Bull ticketa.

Napomena: Rezervacija ne postoji i važiće pravilo “ko prvi dođe, njemu mesto.” Dakle ukoliko dođete na vreme, veće su šanse da budete u jednom od vagona.

 

Nagradna igra

Kapacitet vagona je limitiran i  kupljena ulaznica ne garantuje ulazak na ekskluzivne koncerte koji će se dešavati u vagonima. Pri kupovini ulaznice, možete se prijaviti za tri exkluzivna koncerta u vagonima, i ako budete imali sreće, možete osvojiti nagradu –  “garantovani ulazak u jedan od vagona.” Prijava za nagradnu igru traje do 24.aprila, a izvlačenje će se održati 25.aprila. Po jednom vagonu će biti izvučeno 3×2 ulaznice, i to one na kojima su prehodno naznačene  željena tri  vagona tj. koncerta.

Lep provod vam želimo na Red Bull Music Festival-u. Biće to jedinstveno iskustvo  u kojem možete učestvovati samo jednom u svom životu.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Muzej čokolade na Prateru – Najslađi muzej na svetu

Bečki Prater slavi 250 godina postojanja!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava