Novo u Beču: Bosansko-hercegovačka kulturna platforma

23.02.2017

Sinoć je u bečkom klubu "Schwarzberg" održana prezentacija nove organizacije "Bosansko-hercegovačke kulturne platforme - BHKP".

Pored predstavljanja novog udruženja “Bosanskohercegovačke kulturne platforme” , koja je i zvanično počela sa radom, održana je i prezentacija knjige Damira Imamovića “Sedah”, kao i koncert – “Duo Presto” i “Dusch Connection Jazz Trio”.
Zvanicama i gostima predstavljeni su planovi i ciljevi Bosansko-hercegovačke kulturne platforme. Aktivnosti ovog novog udruženja biće fokusirana na kulturu i saradnju i povezivanje sa bosansko-hercegovačkim i austrijskim kulturnim i obrazovnim institucijama, kao i sa relevantnim inicijativama i udruženjima iz inostranstva.
U planu je organizovanje velikog broja kulturnih manifestacija, kao što su, literarne večeri, izložbe, koncerti i pozorišne predstave.
Pored renomiranih umetnika, Bosansko-hercegovačka kulturna platforma će posebnu pažnju posvetiti deci, omladini i mladim neafirmisanim talentima koji će biti predstavljeni austrijskoj javnosti.

Tim Bosansko-hercegovačke kulturne platforme: Darko Marković, Edin Islamović, Alexandra Stanić i Kemal Smajić
Foto: © Dino Rekanovic
Bosansko-hercegovačka kulturna platforma

Kontakt: +43 (0)660 83 43 001

office@bhkp.at
WEB
facebook

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava