Rukomet: Reprezentacija Srbije u Gracu igra utakmicu u grupnoj fazi

22.09.2019

Rukomet će uskoro biti u žiži interesovanja jer se 09. do 26. januara 2020. godine održava EHF EURO 2020, evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

(c) Fb Rukometni savez Srbija

Seniorska reprezentacija Srbije je obezbedila učešće na muškom EHF EURO 2020, evropskom prvenstvu, koje se od 09. do 26. januara 2020. godine održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.
Voljom žreba  nacionalni tim Srbije se nalazi u A grupi uz reprezentacije Hrvatske, Belorusije i Crne Gore. Reprezentacija Srbije svoje utakmice igra u Austriji, u grupnoj fazi igra u Gracu, a u nastavku takmičenja u glavnoj fazi turnira igra u Beču.

Raspored utakmica grupne faze koja se igra u Stadthalle u Gracu je sledeći:

Četvrtak, 09. januar 2020 godine

18:15 Belorusija – Srbija
20:30 Hrvatska – Crna Gora

Subota 11. januar 2020. godine
16:00 Hrvatska – Belorusija
18:15 Crna Gora – Srbija

Ponedeljak 13. januar

18:15 Crna Gora – Belorusija
20:30 Srbija – Hrvatska

Sigurno je da će najveću pažnju privući utakmica između Srbije i Hrvatske, kako zbog rivaliteta dve reprezentacije, tako i zbog organizacije u pogledu navijača, bezbednosti i sl.

Nedavno je održan sastanak na kome su učešće uzeli predstavnici rukometnih saveza Srbije i Hrvatske, kao i predstavnici rukometnog saveza Austrije, kao organizatori događaja. Na sastanku je saopšteno da postoji velika zainteresovanostio hrvatske javnosti i navijača za utakmice, kao i očekivanom prisustvu oko 2.500 do 3.000 hrvatskih navijača.

S obzirom na to da u Austriji živi veliki broj pripadnika srpske dijaspore i da postoji veliki broj klubova Srba u Austriji, očekuje se i podrška srpskih navijača i velika posećenost na utakmici u Gracu. Brojnost srpskih navijača u utakmicama grupne faze i njihova pomoć sigurno će olakšati plasman u glavnu fazu takmičenja do bečke Stadthalle i nove četri utakmice sa najboljim evropskim reprezentacijama (16. 18. 20. i 22. januar).

Ulaznice se kupuju putem interneta, na Oeticket-u –  EHF EURO 2020, a za publiku su određeni i sektori, kako bi se razdvojile određene navijačke grupe.

U fazi priprema za ovo takmičenje  reprezentacija Srbije će sa nacionalnim timom Austrije baš u Gracu odigrati kontrolnu – prijateljsku utakmicu 25. oktobra 2019. godine, što će biti neka vrsta generalne probe za evropsko prvenstvo, a ujedno i prilika da se napravi velika promocija događaja i utakmica srpske reprezentacije.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava