Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na „Evrosongu“ u Beču! (VIDEO)

15.02.2015

U emisiji „Odbrojavanje za Beč“ prvog programa Televizije Srbije, 15. februara, glasovima žirija i publike odlučeno je da Bojana Stamenov peva za Srbiju na ovogodišnjem, 60. po redu takmičenju za „Pesmu Evropizije“. Pesma nosi naziv “Ceo svet je moj”.
Za odlazak u Beč i „Pesmu Evrovizije 2015“, u takmičarskoj večeri „Odbrojavanje za Beč“, borila su se tri kandidata: Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić.

Najpre je Aleksa Jelić otpevao „Vodi me“, zatim je nastupila Danica Krstić sa pesmom „Suze za kraj“, da bi se potom predstavila Bojana Stamenov sa numerom „Ceo svet je moj“.

Gledaoci su telefonom, šaljući sms-poruke, mogli da glasaju za izvedene kompozicije: 4.363 poruke su stigle za Aleksu Jelića, 8.039 za Danicu Krstić, a 10.547 sms-ova stiglo je za Bojanu Stamenov. I stručni žiri je najveći broj bodova dodelio Bojani.

Srbija u prvoj polufinalnoj večeri

Da bi došla do finala, Bojana Stamenov će morati da osvoji jedno od prvih mesta u polufinalu. Prvo polufinale zakazano je za utorak, 19. maja, drugo polufinale biće održano dva dana kasnije, a veliko finale je rezervisano za subotu, 23. maja, kada će Evropa izabrati pobednika 60. „Pesme Evrovizije“.Pored Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 15 država. U prvom delu nastupiće Grčka, Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija i Jermenija, dok će u drugom delu prve polufinalne večeri, pored Srbije, svoje kompozicije predstaviti Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska.„Velika petorka“ i domaćin – Austrija, koji su direktno u finalu, takođe će glasati u polufinalima.Zemljama iz prvog polufinala, gde je Srbija, glasove će moći da daju Španija, Austrija i Francuska. Učesnicima drugog polufinala glasove iz „Velike petorke“ moći će da daju Nemačka, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo.Dakle, brojna dijaspora u Austriji može glasanjem, i te kako, doprineti dobrom plasmanu Srbije na 60. Evrosongu u Beču.Izvor: RTS

Bojana Stamenov pevanjem se bavi od svoje sedme godine. Završila je čak tri odseka u srednjoj muzičkoj školi – za gitaru, lautu i renesansno pevanje. Bila je finalista šou-programa „Ja imam talenat" 2012. godine, kada je širu publiku osvojila svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava