Parndorf: Mega šoping nadomak Beča

20.04.2018

Outlet centar u Parndorfu jedan je od najomiljenijih šoping centara u regionu. Rado ga posećuju Austrijanci, a za turiste je prava šoping atrakcija.

McArthurGlen Designer Outlet Parndorf © McArthurGlen Group

Za Outlet centar u Parndorfu ne znaju samo Austrijanci i njihove komšije iz Mađarske i Slovačke. Sve je više gostiju i iz zemalja izvan Evropske Unije, kao na primer iz Kine i Rusije. I turisti iz naših krajeva se ubrajaju u verne mušterije ovog centra, što potvrđuju i brojni autobusi  iz Srbije ili Hrvatske, na tamošnjem parkingu.

Ove godine outlet centar u Parndorfu, koji se zvanično zove McArthurGlen Designer Outlet Parndorf, slavi 20 godina postojanja. Od otvaranja 1998. godine on se razvio u najveći Designe Outlet centar u srednjoj Evropi i od otvaranja do danas ga je posetilo ukupno 61 milion ljudi. Posetiocima na 36.500m² prodajne površine stoje na raspolaganju 160 prodavnica. Kad je osnovan, brojao je samo 30 prodavnica.

U protekloj poslovnoj godini (2017/18) centar je imao 5,7 miliona posetilaca dok je promet porastao za 11,2% u poređenju sa prethodnom godinom. Najbrojniji su posetioci iz Austrije, gde prednjači Beč, a onda slede Donja Austrija i Burgenland. U šoping u Parndorf dolaze i brojni Slovaci i Mađari. Posetiocima se osmehuju popusti od 30% do 70%, ali je zato roba koja se tamo nudi iz prethodne sezone.

(c) Fb Designer Outlet Parndorf

I brojni turisti sa strane, kao što su oni iz Kine, Rusije i Južne Koreje, su otkrili Parndorf kao destinaciju za šoping. Značajno je porastao i broj grupa iz Indije, Izraela i Ukrajine. Iz Srbije postoje specijalne autobuske ture do Parndorfa.

 

Veća površina, više prodavnica

Pre godinu dana centar je dobio 5.500 kvadratnih metara novog prodajnog prostora u šta je uloženo 50 miliona evra. Rezultat su i 25 novih prodavnica, kao što su Christ, Birkenstock, Peak Performance, Converse, Starbucks und wagamama , ali i Douglas, Rituals, Parfumerie 7, L‘Oréal oder The Body Shop.

Deo ponude su i brojne atrakcije i sadržaji za zabavu. Tri puta godišnje se organizuje Late Night Shopping („šoping do duboko u noć“), svakog prvog petka u mesecu su programi za celu porodicu, sa posebnim fokusom na decu, kao i mnoge druge manifestacije u vlastitoj režiji ili u saradnji sa drugim organizacijama, na primer sa karitativnom organizacijom CRVENI NOSEVI – DOKTORI KLOVNOVI, ili WOMAN Day, Dan žene.

McArthurGlen ima ukupno 24 Outlet centra u Evropi i Kanadi koji zajedno ostvaruju promet od 4,3 milijarde evra. U Austriji, osim u Parndorfu (1.800 zaposlenih) kompanija ima Outlet centar i u Salcburgu (800 zaposlenih).

Zvanična internet stranica šoping centra Pandorf.  

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava