Da li ste znali: Srbija je TOP destinacija u Evropi za 2019. godinu!

21.04.2019

Srbija je na listi kao jedno od najboljih turističkih odredišta u celoj Evropi koje bi moglo da bude najzanimljivije za putovanja u 2019. godini.

(c)pixabay

Srbija je izabrana među 12 destinacija koje bi mogle da budu najzanimljivije za putovanja u 2019. godini, tako je objavio  TravelLemming.com koji se bavi malo poznatim i istraženim destinacijama u svetu.

Lista za “najzanimljivije za putovanja u 2019. godini” je napravljena na osnovu predloga brojnih turističkih organizacija širom sveta, koje su nominovale destinacije, a zatim je panel najboljih svetskih turističkih blogera odabrao najinteresantnije predloge  i za njih je glasalo više od 1,75 miliona ljudi na društvenim mrežama.

Za svaku zemlju je naznačeno zbog čega je ona baš izabrana, pa je tako Srbija dobila preporuku za jedno od najboljih turističkih odredišta u celoj Evropi.

“U Beogradu možete da iskusite ritam noćnog života na plutajućim noćnim klubovima, jednu od najlepših uličnih likovnih scena na svetu i šarmantan grad unutar tvrđave. Izvan glavnog grada naći ćete mirne reke koje vijugaju kroz bujne zelene doline, šarmantne gradove i sela puna istorije na svakom koraku. Najbolje od svega, položaj Srbije na jugu znači da je možete posetiti u bilo koje doba godine”, piše na sajtu travellemming.com

(c) pixabay

Od Evrope do Afrike i  Severne Amerike, konkurencija za top turistički destinaciju  na svakom kontinentu je bila velika. Osim Srbije, među 12 najinteresantnijih destinacija našle su se i Farska ostrva, Slovenija u celini, Dolina Soče u Sloveniji, švedska Laponija, Kosta Brava u Španiji, Hvar u Hrvatskoj, Kijev, Brno u Češkoj, Lihtenštajn, Danska i Kent u Engleskoj.

 

Preporuka za Srbiju

Ugledni  turistički sajt  TravelLemming.com napisao je još i ovo o Srbiji: 

Od srednjovekovnih gradova u kojima možete proživeti višestoletnu istoriju do  modernih gradova koji pulsiraju najnovijom kulturom i modom, Srbija je možda jedna od najcenjenijih turističkih destinacija na planeti. Divite se impresivnim tvrđavama dok plovite Dunavom( Golubačka tvrđava) , istražujte predivne planine oko Zlatibora, proučite uličnu umetnost u Beogradu ili se zabavite u noćnim klubovima u gradu. Šta god da radite, brzo dođite u Srbiju, pre nego što se pročuje o ovoj neverovatnoj skrivenoj destinaciji!

Kada posetiti: od maja do septembra

Top atrakcije: Novi Sad, Beograd

Iz Srbije dalje putovati: Hvar, Hrvatska, Slovenija

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kulturnа bаštinа Srbije i istorijski lokaliteti privlаče 65 odsto turistа

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava