U4 – Friedensbrücke: Vozovi više ne staju u smeru Hütteldorfa

23.10.2017

Putnici koji stanicu U4 Friedensbrücke koriste u pravcu Hütteldorfa, od ponedeljka, 23. oktobra 2017. moraće nekoliko narednih meseci drugačije da se snalaze. Stanica ostaje i dalje otvorena ka Heiligenstadt-u.

Od danas,  (ponedeljak 23. oktobar 2017.) počinje generalno saniranje stanice U4-Friedensbrücke. Vozovi do 2018. (ne zna se još tačno do kada) se na ovoj stanici više neće zaustavljati u pravcu Hütteldorf-a. Oni koji idu za Heiligenstadt ovu stanicu će i dalje moći da koriste normalno.

Kompletno saniranje stanice će trajati oko godinu dana. U to vreme će biti sanirani i peroni i istorijska zgrada koja je pod zaštitom spomenika. U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika u ulaznom delu će se postaviti “originalne” pločice, kako bi se zadržao šarm istorijske stanice sagrađene u epohi Jugendstila. Invalidi za sve vreme renoviranja imaju pristup stanici, jer lift prema Gussenbauergasse ostaje u funkciji.

Alternative za osobe koje u pravcu Hütteldorfa koriste stanicu Friedensbrücke (linija U4):

  • U4: U pravcu Hütteldorfa možete da se vozite još jednu stanicu do Roßauer Lände, pa onda da promenite peron i da opet uzmete voz na liniji U4 do Friedensbrücke, jer i dalje staje u pravcu Heiligenstadt-a.
  • Linije 31 + U4: Stanovnici 20. becirka mogu da koriste tramvajsku liniju 31 do U4-stanice  Schottenring
  • Linije 5 i 33: ovi tramvaju staju tačno ispred stanice U4 Friedensbrücke, koja je i dalje otvorena u pravcu Heiligenstadt-a
  • Linija D: Do stanice Friedensbrücke možete da dođete za nekoliko minuta od stanice tramvajske linije D Franz-Josefs-Bahnhof

Modernizacija linije U4 se nastavlja

Saniranje stanice Friedensbrücke je još jedna etapa najveće modernizacije u istoriji bečkog metroa, koja liniju U4 osigurava za budući saobraćaj. Kao što je najavljeno, u leto 2018. se vrši i renoviranje u području stanice U4 u Heiligenstadt-u. Pored modernizacije šina i perona radiće se i na popravkama krovne konstrukcije krajnje stanice U4 Heiligenstadt. Za vreme višenedeljnih radova tokom leta 2018. između stanica Spittelau i Heiligenstadt putnici će morati da koriste autobuse.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava