Saobraćaj u Beču: Danas i sutra pojačane gužve

07.12.2017

Iako saobraćaj u Beču skoro uvek savršeno funkcioniše, jutros ste sigurno nervirali zbog zatvorenog Ring-a, a niste znali šta se dešava? To može da vam se desi i sutra.

Ako niste bili obavešteni onda ste se kao vozač jutros između 7 i 10 sati sigurno čudili i nervirali zbog zatvorenog Ringa u Beču, ne znajući o čemu se radi. I tokom narednih dana može da dođe do smetnji u odvijanju saobraćaja, povremenih zatvaranja ulica, pa čak i ručnog podešavanja semafora.

U glavnom gradu Austrije 7. i 8. decembra zaseda 41 ministar inostranih poslova zemalja članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, kojom do kraja ove godine predsedava Austrija, a zatim predesedavajući postaje Italija. Među učesnicima su i ministri SAD Rex Tillerson i Rusije Sergej Lavrov, tako da su mere bezbednosti izuzetno pooštrene. O sigurnosti učesnika brine čak 2.000 policajaca i 900 vojnika, a vazdušni prostor nad gradom kontrolišu 22 helikoptera i borbena aviona. Austrijski službenici će preko 100 puta morati da organizuju dolaske i odlaske delegacija, da obezbeđuju njihove hotele i kretanje po Beču.

U skladu sa tim vozači u ova dva dana moraju da računaju i dalje sa iznenadnim, nenajavljenim povremenim zatvaranjima ulica u centru Beča. Zato se preporučuje korišćenje javnog prevoza, ne samo danas i sutra, nego i svakog narednog vikenda do Božića.

Dodatne gužve se očekuju i zbog sutrašnjeg neradnog dana, kada će Bečlije iskoristiti dan za kupovinu ili će otputovati van grada.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava