Bečki sajam za penzionere 2013

20.11.2013

Bečki sajam za penzionere održava se od 20. Novembra do 23. novembra 2013. godine na Messegelände. U sklopu sajma biće organizovan i 13. Bečki dan reume sa specijalnim programom. Ulaz je besplatan.
Stručnjaci iz Bečkog socijalnog osiguranja (WGKK) pružiće svim posetiocima sajma najvažnije savete od 9:00 do 17:00 časova na štandu 520 u hali A (Messegelände). Dodatno se nudi i besplatno meranje pritiska i šećera u krvi kao i informacije o ponudi WGKK-a za lečenje zuba i svim ostalim mogućnostima osiguranja.
Svakog dana sajam će imati focus na određene teme a program će biti posvećen njima:
• Sreda, 20. novembar – Program „Terapija Aktiv“, i kako živeti sa dijabetisom
• Četvrtak, 21. Novembar – Savetovanje o ponudi fisikalznih terapija WGKK-a
• Sreda, 22. novembar: Ombudsman WGKK-a Jakob Pumberger
• Subota, 23. novembar: Savetovanje nutricioniste o ishrani

13. Bečki dan reuma, održaće se 20. novembra od 10:30 časova do 17:00 časova gde će svi posetioci imati priliku da dobiju važne savete o reumi na stručnim predavanjima specijalista ili da učestvuju u diskusijama.
Prim.Dr. Johann Hitzelhammer, predsednik odelenja reumatologije 2 u zdravstvenom centru Wien Mariahilf WGKK-a govoriće u 12:30 časova na temu „Volja za životom – svesno se kretati“ („Lust am Leben – bewusst bewegen“). Od 15:20 časova Prim.-Doz. Dr. Jochen Zwerina iz bolnice Hanusch-Krankenhaus održaće preavanje o tome koliko terapije je potrebne pacijentu koji boluje od reume (Unterversorgung oder Überbehandlung – wie viel Therapie benötigt ein Rheumapatient)

Više informacije na www.wgkk.at
Zepter Austria na sajmu za penzionere
U hali A na štandu br.560 svoje proizvode predstaviće i Zepter Austrija koji već dugi niz godina nudi kompletno rešenje za zdrav i dug život. Potrebne informacije i prospekte možete dobiti na nemačkom i srpskom/bosanskom/hrvatskom jeziku i uživo isprobati poznate Zepterove aparate. Raznovrsnim asortimanom Zepter proizvoda poboljšavaju se osnovni elemenati neophodni za nastanak i opstanak. Pravilno pripremanje zdrave hrane, čist vazduh, čista pročišćena voda, lekovita svetlost i čist dom u velikoj meri poboljšavaju kvalitet i dužinu života.

Više informacije na www.zepter.at

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava