Zmaj WiNKi vas uči o pravilnoj ishrani

29.04.2014

Zmaj WiNKi je lutka, koja zajedno sa dijetologom u bečkim domaćinstvima, deci i njihovim roditeljima, objašnjava kako se zdravo hraniti i sve to primeniti u svakodnevnici bečkih porodica.
Projekat „Avanture malog zmaja WinKi“ (Die Abenteuer des kleinen Drachen WiNKi) su dve priče u kojima se nalaze odgovori na važna pitanja vezana za zdravu ishranu, sa kojima se deca i roditelji svakodnevno suočavaju. „Koliko slatkiša se sme jesti? „Koja hrana daje energiju a koja uspavljuje?“ „Na koji način servirati voće i povrće da ih moje dete rado jede?“ sve odgovore daće Vam upravo zmaj WinKi.

Priče o malom zmaju se čitaju zajedno u grupi i na interesantan način skreće pažnju na važnost zdrave i odgovarajuće ishrane kod dece najmlađeg uzrasta. Najveća prednost ovog projekta je da se sa pričama o „avanturama malog WiNKija“ istovremeno stiže i do dece i do roditelja.

Na prezentaciji priča o WiNKi-ju prisustvovali su i austrijski ministar zdravstva Alois Stöger, bečka ministarka zdravstva Sonja Wehsely i gradski ministar za obrazovanje Christian Oxonitsch. Svi oni, kao i dečica i roditelji, bili su oduševljeni novim projektom.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava