Završen Letnji kamp za srpsku decu iz regiona

16.07.2021

Letnji kamp za srpsku decu iz regiona, završen je prošle nedelje prijemom dece kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Letnji kamp za srpsku decu iz regiona, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i narodne poslanice u Skupstini Republike Srbije Sanje Lakić, završen je prošle nedelje prijemom dece kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
Prvi ovogodišnji Letnji kamp za srpsku decu iz regiona u trajanju od šest dana, od 04. do 09. jula, koji se sprovodio u Beogradu i Novom Sadu, i koji je ugostio 44 dece uzrasta osnovne škole iz više mesta sa područja Severne Dalmacije i federalnog entiteta u Bosni i Hercegovini, prema rečima samih organizatora uspešno je završen.

Tokom trajanja kampa deca su imala priliku da posete i velik broj važnih državnih ustanova i institucija, da obiđu neke najvažnije muzeje, spomenike kulture i turističke atrakcije i da na taj način saznaju nešto više o svojoj prošlosti, odnosno srpskoj istoriji i kulturi.

Važna posetu koju su deca imala odigrala se u Narodnom muzeju, Beogradskoj tvrđavi, zatim prijem od strane zamenika gradonačelnika u Starom dvoru, kao i posetu Ministarstvu spoljnih poslova gde ih je lično primio sam ministar Nikola Selaković, a potom i supruga predsednika države Tamara Vučić koja im je omogućila posetu Muzeju diplomatije.

Kao najvažnije posete koje su ovom prilikom priređene za decu polaznike kampa jeste prijem kod patrijarha srpskog Porfirija, u Hramu Svetog Save, kao i veoma važan prijem sve dece i drugih učesnika kampa, u završnom delu manifestacije, od strane samog predsednika Republike Aleksandra Vučića, u Vili “Mir”.

Deca su se opoznala i sa turističkim potencijalima Novog Sada, sa prirodnim lepotama Fruške gore ali i sa novosadskim i vojvođanskim institucijama.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava