Briga o napuštenim i zanemarenim ljubimcima u Beču

05.03.2021

Centar za zaštitu životinja u Beču „TierQuarTier Wien“ brine se o odbeglim, naupštenim i oduzetim životinjama od 2015. godine.

Fotografije: © TierQuarTier

Azil za životinje u Beču „TierQuarTier Wien“  raspolaže površinom od 9.700 kvadratnih metara i može privremeno da primi do 150 pasa, 300 mačaka i stotine malih životinja kao što su zečevi, zamorci i hrčci. U toku svog boravka u azilu životinje dobijaju odgovarajuću veterinarsku negu i brigu, sve dok se za njih ne pronađe novi dom.

Na internet stranici centra mogu se naći opisi i fotografije svih životinja koje se trenutno nalaze u azilu. Cilj centra jeste da obezbedi životinjama boravak u azilu bez stresa i da ih što bolje pripremi za njihov novi dom. Iz tog razloga nije moguće videti životinje. One se predstavljaju samo onima koji su zaista zainteresovani da udome neku od njih.

Od osnivanja centra 2015. godine do sada udomljeno je 9.300 životinja, dok je 3.200 izgubljenih ljubimaca vraćeno svojim vlasnicima. „Ove cifre su dokaz angažovanosti zaposlenih u centru“, izjavio je Jirgen Černohorski, član gadskog veća zadužen za zaštitu životinja, povodom 6. rođendana bečkog azila.

Prilikom izgradnje centra uzeti su u obzir ne samo aspekti značajni za zaštitu životinja, već i za životnu sredinu. Nedaleko od azila nalazi se deponija Rautenveg koja proizvodi godišnju potrošnju struje za 3.000 bečkih domaćinstava i snabdeva „TierQuartTier Wien“ zelenom strujom neophodnom za rad centra.

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava