40.000 službenika demonstriralo u Beču

19.12.2013

Po podacima bečke policije i organizatora demonstracija juče (18.12.2013.) je 40.000 službenika iz cele Austrije uzelo učešće u masovnim demonstacijama na Ballhausplatzu. Na transparentima demonstranata su se mogle videti parole „Manje novca za banke – više za nas“.
Razlog masovnim demonstaracija u Austriju je najnovija ponuda vlade da se službenicima povećaju plate za 1,7%, dok oni zahtevaju povećanje od 2,3%. Predsedavajući sindikata javnih službi Austrije, Fritz Neugebauer, je tokom svog govora kritikovao sadašnju vlast ali je imao i reči pohvale za neke od austrijskih gradonačelnika, predsednika pokrajine i članove vlade, kojima nije, kako kaže „socijalno partnerstvo strana reč“. Učesnici demonstracije su govor Fritza Neugebauera podržavali glasnim aplauzom ali i zvižducima na račun vlade.

Na bečkoj glavnoj ulici Ring-u, na kojem je bilo parkirano više od 200 autobusa demonstranata, došlo je do gužve u saobraćaju i kašnjenja pojedinih saobraćajnih linija.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava