Važno obaveštenje: Koristite sve ulaze u bečki metro

03.09.2014

Bečko preduzeće za javni saobraćaj (“Wiener Linien”) je pokrenulo akciju sa kojom želi da ukaže na jednostavne načine korišćenja metroa, sa kojima se može uštedeti vreme.

Za vreme saobraćajnog špica, najčešći uzrok kašnjenja vozova u bečkom metrou je čekanje da se putnici ukrcaju. Oni  najčešće ne koriste svih 18 ulaza u voz, već se obično koncentrišu na njih nekoliko. Zbog toga ukrcavanje putnika traje duže, od predviđenih 30 sekundi.

Bečko saobraćajno preduzeće “Wiener Linien” je pokrenulo akciju kako bi ukazali putnicima metroa na načine uštede vremena i sprečavanja kašnjenja vozova.

Na stanicama Stephansplatz, Landstrasse i Westbahnhof će biti okačene table kojima se putnici pozivaju da koriste sve raspoložive ulaze u vozove.
Osim toga, “Wiener Linien” je preko monitora u stanicama i vozilima počeo da emituje seriju simpatičnih video snimaka koji ukazuju na pravila ponašanja.

POGLEDAJTE VIDEO

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava