Aplikacije za prepoznavanje pesama putem pametnog telefona

05.09.2020

Ukoliko znate makar deo teksta ili melodije pesme, aplikacije će vam saopštiti ime izvodjača i naziv pesme.

(c) pixabay

 

Koliko vam se puta desilo da čujete pesmu a da ne možete da se setite njenog izvođača ili naziva numere? Pogledajte na koje sve načine, koristeći pametni telefon, možemo rešiti ovakve nedoumice.

Najpopularniji način prepoznavanja muzičkih numera je putem pametnog telefona koristeći mobilnu aplikaciju Šazam (Shazam).

Iako je odnedavno u vlasništvu kompanije „Epl“, ova alatka je još uvek dostupna korisnicima Androida.

Krajnje je jednostavna za korišćenje, baza joj biva bogatija iz dana u dan, a i broj korisnika je u usponu.

Korisnici Gugl piksel telefona nemaju potrebe za instaliranjem Šazama jer poseduju predinstalirani softver za automatsku identifikaciju zvuka ili pesme. Sve što je potrebno je kliknuti na opciju Settings, zatim na opciju Sound, a potom aktivirati opciju Now Playing i naslov numere i ime izvođača će se pojaviti na ekranu.

Svaki Android uređaj opremljen je Gugl asistentom koji takođe može pomoći u identifikovanju pesama – ukucajte ili recite na engleskom jeziku: “What song is this” i nakon nekoliko sekundi dobićete odgovor.

Nema problema ako znate nešto teksta ili umete da otpevate deo pesme.
Siri asistent takođe funkcioniše po sličnom principu.

Saund haund (SoundHound) aplikacija za iOS i Android operativne sisteme je još jedna od popularnih aplikacija.

Pritiskom na taster S možete saznati koja pesma ide na radiju dok sedite u kafiću, ali isto tako možete i otpevati melodiju numere čiji vas naslov zanima. Naravno, tu će od pomoći biti ako je korisnik iole sluhista.

Takođe, ukoliko znate makar deo teksta ukucajte u Gugl ili bilo koji drugi pretraživač i pod sekcijom Lyrics će izaći kompletan tekst i naslov numere.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava