Hoteli u Beču sa muzičkim atrakcijama

19.07.2019

Hoteli u Beču se trude da maksimalno udovolje gostima, pa se po bečkim hotelima može doživeti. Muzika na razne načine je jedna od ponuda u bečkim hotelima.

(c) pixabay

Hoteli u Beču odavno izgledaju perfektno i u većini slučajeva su udobni, neki su stilski sređeni, luksuzni i maksimalno posvećeni da udovolje gostima.

U Beču, svetskoj prestonici muzike, mnogo je toga povezano sa muzikom. Tako je za očekivati i da bečki hoteli imaju poseban muzički servis i neobične ali interesantne muzičke ponude.

Hotel „Bristol“ se nalazi preko puta Bečke državne opere, stoga ne čudi što ima najbolje odnose sa čuvenom operskom kućom. „Salon Opéra“ je naziv posebnih manifestacija koje se održavaju povodom aktuelnih operskih premijera u tom hotelu sa pet zvezdica u čuvenoj ulici Ringštrase. Tokom služenja poslepodnevnog čaja i kulinarskih specijaliteta uz čašu šampanjca, zvezde opere (pevači, dirigenti, režiseri) daju uvid u aktuelne produkcije.

U hotelu „Imperial“ gosti mogu da rezervišu veče uz koncert klasične muzike. Tzv. „Bezendorfski ciklus koncerata“ povezuje muzičke i kulinarske specijalitete. Oni kulinarski zainteresovani mogu u hotelskom restoranu da uživaju u specijalno za njih komponovanom meniju. Ko u hotelu „Imperial“ uz apartman rezerviše i specijalni aranžman dobija lični muzički CD, koji pravi kompozitor na osnovu muzičkog testa.

Rezidencija „Palais Coburg Residenz“ ima ekskluzivan novogodišnji aranžman koji pored četiri noćenja u carskom apartmanu između ostalog obuhvata dve karte za čuveni Novogodišnji koncert.

U bečkom hotelu „Sacher“ iza Državne opere, predsednički apartmani nazvani su po čuvenim operama kao što su Mocartova „Čarobna frula“ ili Pučinijeva „Madam Baterflaj“. Elegantni apartman u potkrovlju nosi naziv opere Kloda Debisija „Peleas i Melisanda“.

Kako se u Beču ispravno pleše može se naučiti u hotelu „Boutique-Hotel Donauwalzer“. Tamo se pod stručnim vođstvom za goste održavaju kursevi valcera.

Ko želi lično muzički da se oproba, može to učiniti u luksuznom predsedničkom apartmanu hotela „Park Hyatt Vienna“. Površina od 170 m2 pruža dovoljno mesta za elegantni klavir čuvenog bečkog proizvođača „Bösendorfer“.

U dva hotela „Ruby Sofie“ u 3. bečkom okrugu i „Ruby Marie“ u 7. bečkom okrugu mogu da se besplatno iznajme električne gitare i u sobi priključe na profesionalna pojačala, pri čemu se obazrivost prema ostalim gostima hotela, naravno,  podrazumeva.

Izvor: EuroCommPr

Da li ste znali

Mozart kugle danas predstavljaju  Austriju širom sveta. Izvoze se u 50 zemalja i nosi ime najpoznatijeg sina Salzburga- Volfganga Amadeusa Mocarta. Kkao su nastale i koje su origiinal pročitajte u našem predhodnom tekstu  „Pravimo Mocart kugle“ u Mocartovoj kući u Beču

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Moša Šišić: Violina je njegova sudbina

Stari rimski grad Carnuntum na pola sata vožnje od Beča

Bečki aerodrom: Uzbudljiva atrakcija za sve uzraste

Najam motora u Beču: Letnja atrakcija i rashlađujuća vožnja

Wellness na dohvat ruke: Kako se odmoriti u bečkoj banji Oberla

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava