Autoput A4 prema Mađarskoj biće saniran posle Uskrsa

24.03.2015

Na delu Istočnog autoputa A4 od poslovne zone Neusiedl am See pa sve do graničnog prelaza Nickelsdorf moraju da se obave sanacioni radovi. Za vreme radova, koji će početi posle Uskrsa i trajati do kraja oktobra, treba računati sa smetnjama u saobraćaju.

Posle Uskrsa počeće radovi na sanaciji dela autoputa A4 od mesta Neusiedl am See do poteza Gols/Weiden. Sledeće godine sledi deonica Gols/Weiden do odvajanja puta za mesto Nickelsdorf, dok će se 2017. godine sanirati i poslednji kilometri do mađarske granice. Vozači moraju da računaju sa smetnjama u saobraćaju.

Autoput A4 je pušten u saobraćaj pre 20 godina. Svakoga dana njime prođe u proseku 65.000 vozila. U 2020. godini bi, kako se prognozira, trebalo da ih bude 75.000. Poslednjih godina autoput je održavan u voznom stanju krpljenjem manjih površina gaznog sloja. Podloga autoputa je sada u tako lošem stanju, da površinski sloj mora da se zameni novim.

U fazi sanacije bi sve trake trebalo da budu otvorene za saobraćaj, ali će biti uže nego što je uobičajeno, brzina će na ulazu u delove koji se saniraju biti smanjena na 80 kilometara na čas.

Ove godine će se sanirati i deo puta od kružnog toka Gols/Weiden do samog autoputa. ASFINAG će za planiranu sanaciju izdvojiti ukupno oko 55 miliona evra.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava