Bambi iz Beča bodrio Franca Mulnera u obaranju svetskog rekorda

16.12.2013

Bambi, sportsko kulturno uduženje iz Beča, bodrio je Franz Müllnera prilikom obaranja novog svetskog rekorda.

Ekstremni sportista Franz Müllner je, u nedelju 15. decembra u Beču, oborio svetski rekord jer je pomoću snage svojih mišića vukao više od 8 metara tramvaj težine 43 tone. Kao dodatan „teret“ Müllner je pozvao decu iz bečkog kluba Bambi, koja su bila u tramvaju dok je on obarao svetski rekord.

Ovo nesvakidašnjem događaju prisustvovalo je više stotina gledalaca, koji su došli u drugi bečki okrug na ulicu Heinestrasse i navijali za Franz-a Müllner-a, koji inače drži već 15 svetskih rekorda.
Najmlađi članovi kluba Bambi, veomo su se lepo proveli i bili ponosni što su i oni postali deo svetskog rekorda.

„Želimo da se javno zahvalimo Franzu Müllneru na pozivu, kao i Wiener Linien“,  rekli su iz Sportsko kulturnog kluba Bambi.

Prve čestitke Franz Müllner dobio je od bečke ministarke Renate Brauner i Eduard-a Winter-a, poslovođe Wiener Linien-a, koji su mu uručili novčanu nagradu u iznosu od 1.500 evra. Ovaj novac namenjen je humanitarnoj inicijativi „Starke Hilfe“ upravo sportiste Franz-a Müllner-a.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava