Bečka policija i migranti: Projekat za harmoničan zajednički život u Beču

26.08.2014

Bečka policija, u saradnji sa Magistratom 17, posećuju brojna migrantska udruženja, institucije i verske ustanove kako bi se bečka policija predstavila doseljenicima i bolje upoznala sa njima.

(c) Facebook @WienerPolizei.at

Projekat grada Beča “Savet i pomoć – most za ljude” (“Rat und Hilfe – Brücke für Menschen”) obuhvata brojne aktivnosti u kojima se bečka policija predstavlja i upoznaje sa stanovništvom migrancionog porekla. Cilj projekta je da se poboljšaju međuljudski odnosi, a samim tim i harmoničan zajednički život u Beču.

U okviru projekta migranti stupaju u uži kontakt sa policijom i istovremeno stvaraju aktivniju  saradnju. Službenici bečke policije, zajedno za službenicima iz MA 17, posećuju brojna migrantska udruženja, institucije i verske ustanove kako bi se bečka policija predstavila doseljenicima i bolje upoznala sa njima.

Pored upoznavanja sa nadležnostima bečke policije, migranti takođe imaju mogućnost da sa službenicima pričaju o mnogobrojnim temama kao što su rešavanja problema, prevencija kriminaliteta, konfliktima u komšiluku i kako ih rešiti, opšte poboljšanje kvaliteta suživota i još mnogo toga.

Projekat “Savet i pomoć – most za ljude” istovremeno pripadnicima bečke policije daje bolji uvid u živote i probleme migranata.

Takođe, bečka policija i policajci se upoznaju sa različitim migrantskim zajednicima i zahvaljujući otvorenim razgovorima dobijaju podršku migranata za bolje obavljanje i ispunjavanje zadataka u interkulturalnim delovima grada Beča.

Ovo nije jedini projekat bečke policije koja je posvećena migrantima. Svake godine bečka policija poziva migrante da se priključe i rade u policiji. Jedan od takvih projekata opisan je u jednoj od naših emisija “Dijaspora uživo” koja se emituje na televizijam OKTO i Pink Plus.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava