Beč izabran za najpoželjniju destinaciju

27.05.2021

Beč je već decenijama jedan od omiljenih turističkih destinacija u svetu. Osvajanje najnovije nagrade potvrđuje da Beč nudi i sve što jedno luksuzno putovanje zahteva.

Foto (c) Wien Tourismus/ Peter Rigaud

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja „Traveller Made“ proglasila je Beč za najpoželjniju destinaciju za 2021. godinu. U trci za titulu „Most Desired Preferred Destination“ Beč je odneo pobedu protiv Ciriha, Japana, Novog Zelanda, Koreje i Australije.

„Traveller Made“ je vodeća mreža u oblasti luksuznih putovanja koja obuhvata 71 zemlju, 450 agencija i 3.500 takozvanih „Luxury Travel Designers“. Turistička organizacija Beča je član mreže od 2019. godine i ima savetodavnu ulogu u pogledu destinacija, ideja i kontakata. Osvajanje nagrade potvrđuje da Beč nudi sve što luksuzno putovanje zahteva: ekskluzivnost, jedinstvenost i visoki kvalitet u svim oblastima. Pored ponude u gradu aktivno angažovanje Bečke turističke organizacije za vreme pandemije bilo je presudno za pobedu.

Turistička organizacija Beča se od 2017. godine aktivno zalaže za etabliranje Beča kao luksuznog odredišta. U luksuzne turiste se ubrajaju pojedinci sa imovinom čija neto vrednost iznosi preko 30 miliona dolara („Ultra High Net Worth Individuals“) i preko jednog miliona dolara („High Net Worth Individuals“). Turistička organizacija Beča pomoću ciljanih marketinških mera gradi kontakte sa takozvanim „čuvarima kapija“, dok bečke kompanije u luksuznom sektoru podržava u ostvarivanju kontakta sa svojom ciljnom grupom.

„Izbor za najpoželjniju luksuznu destinaciju u 2021. godini je velika čast i važan signal za ciljnu grupu luksuznih turista koji su zbog stvaranja vrednosti od strateškog značaja za čitavu destinaciju“, izjavio je Norbert Ketner direktor Bečke turističke organizacije.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava