Bečki javni saobraćaj : Produžetak metro linija U2

02.10.2013

Bečki javni saobraćaj, povodom produženja metro-linije U2, biće bogatiji za nove tri stanice i šest novih autobuskih linija.

Bečki javni saobraćaj se svakog dana razvija. Od 5. oktobra 2013. godine produžava se bečka metro-linija U2. Otvaraju se tri nove stanice  Hausfeldstraße, Aspern Nord i Seestadt , a poslednja stanica će biti Seestadt.
Do nove poslednje stanice Seestadt se stiže za 30 minuta iz centra Beča. Povodom toga na svim stanicama putnici mogu se informisati o nastalim promenama u bečkom javnom saobraćaju na tom području.
Produženje linije U2 je veoma korisno za stanovnike okolnih naselja kao što su Eßling, Hausfeld i Quadenstraße. Od prošlog produženja  broj putnika u 22. bečkom okrugu se uvećao od 28 odsto na 34 odsto.

Grad Beč se nada da će i ovim produženjem trase porasti broj putnika javnog bečkog prevoza.
Promene između stanice Asperstraße i stanice Seestadt odnose se na uvođenje šest novih autobuskih linija koje će iz naselja direktno voziti do novih stanica metroa. Takođe je došlo do promene rute postojećih autobuskih linija kao i tramvajske linije 26.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava