Bečki privrednici: Prijem etničke ekonomije u Rathausu

05.11.2014

Bečki privrednici sa stranim poreklom nedavno su se okupili na prijemu etničke ekonomije koji se održao u skupštini grada Rathausu.

Procenjuje se da 40 odsto privrednika u Beču ima strano poreklo, što značajno doprinosi raznovrsnosti bečke ekonomije. Beč je već godinama grad sa najkvalitetnijim životnim standardom na svetu i to je u velikoj meri zasluga i etničke ekonomije.

Iz tog razloga Grad Beč veliku pažnju i podršku pruža privrednicima stranog porekla koji su uprkos poteškoćama, dobrim poslovanjem, uspeli da ostvare značajan uspeh.

U sredu,  29. oktobra 2014. godine,  na poziv gradonačelnika Beča,  Michaela Häupla , bečki privrednici sa stranim poreklom bili su gosti na “prijemu etničke ekonomije “ koji se održao u Rathausu, skupštini grada Beča. Nažalost, gradonačelnik je opravdano odsustvovao te večeri, ali to nije umanjilo svečanu atmosferu na prijemu.

Privrednike je na početku večeri pozdravio Fritz Strobl, predsednik Odbora za finasije i privredu grada Beča. Prijemu su prisustvovali i u spontanom razgovoru se družili sa privrednicima i Georg Niedermülbichler, sekretar bečkog ogranka Socijaldemokratske partije i predsednik udruženja stanara, i njegova zamenica, Katharina Schinner, zatim Peko Baxant, direktor bečkog Socijaldemokratskog privrednog saveza ( SVWW),  kao i mnogi drugi.

Bečki privrednici koji su prisustvovali prijemu su ocenili ovaj događaj  kao veoma pozitivnim gestom Grada Beča. U spontanom razgovoru i druženju su ostvarili brojne kontakte koji će se uskoro ostvariti kroz buduće poslovne saradnje.

Privrednici koji su bili na prijemu etničke ekonomije imaju poreklo iz čitavog sveta: Kine, Afrike, Poljske, Češke, Rusije a naša redakcija je posebno bila ponosna na veliki broj privrednika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prijemu je prisustvovala i Vesna Dimitrijević, urednica emisije Dijaspora uživo. Ona je ovom prilikom snimala TV reportažu koja će se uskoro biti prikazana na televiziji OKTO i satelitskom programu RTV Pink.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava