Ostoja Matić: Put do uspešnog biznismena i najbolje franšize u Austriji

20.09.2018

Ostoja Matić je vlasnik jedne od najuspešnijih kompanija u Austriji, koja ove godine proslavlja jubijel 10-godišnjeg postojanja i uspešnog rada. Ostoja i njegovi partneri su uspeli da u poslednjih dest godina od jedne male radionice naprave veliku kompaniju i jedan od najuspešnijih sistema frančize u Austriji koja danas broji 27 filijala.

Kada je Ostoja Matić kao mali dečak sa samo 8 godina došao u Austriju, nije ni slutio gde će ga životni putevi odvesti. Slična situacija je bila i kad je 2008. godine otvorio prvu radionicu za autolimariju jer ni tada nije bio baš 100% siguran da će deset godina kasnije biti vlasnik jedne od najuspešnijih firmi u Austriji. Ali imao je viziju i bio istrajan da je pretvori u stvarnost.

Njegova firma “Lucky Car”, danas, ima 27 filijala u Austriji, a uskoro počinje  sa radom i na nemačkom tržištu. Firma u ovom trenutku zapošljava više od 150 radnika.

„Kada sam pre 10 godina započeo svoj biznis, imao sam cilj da moja firma postane austrijski brend u ovoj oblasti  i uspeo sam u tome“- kaže za naš portal Ostoja Matić.

„Beskrajno sam zahvalan svojoj porodici i partnerima koji su verovali u moju viziju, i evo, punih 10 godina, zajedničkim radom stvaramo Lucky Car“, sa ponosom objašnjava Ostoja.

Firma Lacky Car se bavi poslovima iz oblasti autolimarije, popravkom karoserije i lakiranjem automobila. Ono što izdvaja kompaniju “Lucky Car” od ostalih firmi su stručnost zaposlenih, izvanredne lokacije, kvalitet materijala, visoka tehnologija i veliko iskustvo u oblasti popravke i lakiranja karoserija automobila.

 

Lucky Car najbolji  sistem franšize u Austriji

S obzirom na to da kompanija “Lucky Car ” posluje i kroz sistem franšize, potencijal za dalji rast je veliki.

“Lucky Car ” planira da se u naredne dve godine, tačnije do 2020. godine, proširi na ukupno 50 filijala na teritoriji Austrije i EU, a nije isključena i mogućnost da se kompanija pojavi na tržištima u zemljama kao što su Srbija, Bosna i Hercegovina i ostale na području Balkana. Prvi na listi želja, na primer, bio bi Ostojin rodni grad, Banja Luka.

„Ja se kao i svi ostali koji žive u Austriji trudim da pomognem familiji koja je ostala u zavičaju, ali smatram da bi investiranjem u  nova radna mesta ta pomoć bila mnogo efikasnija”, naglašava Ostoja.

” Mogućnost da se moja firma “Lucky Car”  pojavi na tržištu Republike Srpske, i u Banjaluci, veoma je velika. Oduvek mi je bila želja da poslujem u svom rodnom gradu i nadam se da sam blizu ostvarenja svog sna. Imam mnogo rođaka i prijatelja koji bi mogli da vode posao u Banjaluci ali i u drugim gradovima“.

Kompanija “Lucky Car” je 2016. godine proglašena za najbolji sistem franšize u Austriji. Svi koji žele da se priključe ovoj „velikoj uspešnoj priči“ dobijaju kompletnu podršku u logististici i organizaciji rada, obuci , snabdevanju materijalom, reklamnim aktivnostima i još mnogim oblastima koji olakšavaju poslovanje.

“Franšiza sistem je odlična prilika za mnoge koji žele da se osamostale, a ujedno da ne rizikuju da li će posao krenuti i da li će firma dobro poslovati. Oslonac koji mi pružamo je veliki, a zapravo partneri ostvaruju sopstveni profit. Svoje partnere doživljavam kao ravnopravne partnere, što je presudno za razvoj franšizne mreže. Praksa u našem slučaju to dokazuje”,  iskren je Matić.

Onima koji razmišljaju da uplove u preduzetništvo, Ostoja Matić može samo da preporuči kupovinu franšize, naročito onima koji nemaju previše kapitala ili mogućnosti za razvoj posla. –

“Pod franšizom “Lucky Car”, ne samo što radite pod okriljem dokazanog brenda, već koristite sve prednosti dobro umreženog koncepta. Pomoć po svim pitanjima poslovanja, mogućnost obuke i stalne inovacije, novi partneri  to svakako dobijau uz Lucky Car” , objašnjava Matić.

Lucky Car traži partnere za razvoj franšizne mreže u mnogim zemljama, kao što su Nemačka, Švajcarska, ali i na tržištima ovog regiona.

 

Lucky Car: Gala proslava povodom desetog rođendana!

Nedavno je Ostoja Matić sa svojim partnerima i prijateljima proslavio desetogodišnjicu „Lucky Car-a“ u predivnom ambijentu palate „Palais Niederösterreich“, u centru Beča. Na ovom događaju okupilo se 800 zvanica iz Austrije i brojna eminentna imena iz sveta privrede, politike, muzike, glume, sporta i šou biznisa.

 

Gosti su imali priliku da osete već dobro poznatu gostoljubljivost Ostoje Matić i njegove supruge Gospe, i da uživaju u ukusima specijalno odabranih specijaliteta i nastupima sjajnih učesnika u muzičkom programu.

U gala veče prisutne je uveo poznati austrijski voditelj Dominik Hajncl (Dominic Heinzl), a zatim se na bini obratio i Ostoja Matić .

„Dragi prijatelji i partneri, cenjeni gosti, hvala vam na dolasku. Hvala što ste s nama, što delite svaki dan uspeha koji beležimo, svaki izazov na koji nailazimo“, emotivnim rečima se obratio Matić.

Veče je obeležilo nekoliko atrakcija kao što su atraktivne hostese obučene u prepoznatljivoj „žutoj boji“ kompanije Lucky Car, Trabant pretvoren u foto studio, nastup umetnika TomX-a  i naravno velika rođendanska torta.

Na platnu su prikazana i dva filma o Ostoji Matić i kompaniji Lucky Car koje je, specijalno za ovu priliku, napravila filmska produkcija IdeaPro.

10 Jahre Lucky Car from IDEA-PRO on Vimeo.

Posle formalnog dela ceremonije, domaćin je zajedno sa partnerima, predstavnicima kompanija i medija, i drugim gostima gala večeri, proslavu nastavio sa rođendanskom žurkom koja je trajala do kasno u noć.

Uspeh, dugogodišnji rad i “ulaganje energije” da se ponudi najbolji kvalitet, proširi paleta usluga i mreža partnera, ključ su uspeha Ostoje Matić i zajednički imenitelj kompanije „Lucky Car” i  svih partnera i saradnika.

Ostoja Matić ide dalje, napred, zajedno sa svojom porodicom i partnerima. Mi mu želimo puno uspeha u daljem radu. I naravno, čestitamo na prvih 10 godina uspešnog poslovanja!

 

Lucky Car – Kontakt:
Adresse: 1010 Wien, Seilergasse 8
Email: office@lucky-car.at
Telefon: 059 58 259 – 227
Telefon International: +43 59 58 259 – 227
Web Lucky Car
Lucky Car Franchise Information

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava