Subvencije za rad od kuće malim i srednjim bečkim preduzećima

24.03.2020

Grad Beč nudi finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima za rad od kuće u iznosu do deset hiljada evra.

(c) pixabay

Zbog novonastale situacije i vanrednih mera zbog Korona virusa,  Grad Beč nudi finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima za rad od kuće u iznosu do deset hiljada evra.

Stručni tim Privredne agencije Beča stoji na raspolaganju malim i srednjim preduzećima kada je u pitanju pomoć u finansiranju za rad od kuće zbog pandemije izazvane koronavirusom. Maksimalna finansijska pomoć iznosi 10 hiljada evra, a kvota finansiranja je 75 odsto. Mala i srednja preduzeća koja ulože 10 hiljada evra u hardver, softver, savetovanje i IT infrastrukturu dobijaju subvencije u visini od sedam i po hiljada evra. Do sada je subvencije zatražilo preko 150 bečkih firmi, a ova vrsta finansijske pomoći može da se dobije retroaktivno od 1. marta 2020. godine.

Bečkoj ekonomiji su trenutno na raspolaganju sredstva za pomoćne mere u visini od ukupno 35 miliona evra. Beč je zajedno sa Privrednom komorom Beča (WKW) osnovao fond za krizne situacije koji raspolaže sa 20 miliona evra. Bečka banka „Kreditbürgschafts- und Beteiligungsbank“ (WKBG) nudi akciju podrške malim i srednjim preduzećima preuzimajući dodatne garancije za kratkoročne kredite. Za to je na raspolaganje stavljeno ukupno 10 miliona evra. Takođe, „Bečki fond za podsticanje profesionalnog usavršavanja zaposlenih“ povećava broj agencija za zapošljavanje.

Više informacija na stranici Privredne agencije Beča: Subvencije za rad od kuće malim i srednjim bečkim preduzećima

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Ukinute zone za kratko parkiranje „Kurzparkzonen“ u Beču

WAFF finansira školovanje sa 1.000 evra po osobi za IT zanimanja

Sve na dohvat ruke u Beču: Tržni centri se vraćaju u grad

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava