Besplatan onlajn kurs srpskog za dijasporu

02.06.2021

Kurs srpskog jezika preko Skajpa je besplatan i posvećen je omladini od 14 do 20 godina koja živi u dijaspori.

Foto: Facebook Akademska Srpska Asocijacija

U okviru projekta „Onlajn grupna nastava srpskog kao zavičajnog jezika“ Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore koji imaju  od 14 do 20 godina da se prijave na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa, u trajanju od mesec i po dana.

Projekat se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i ima za cilj popularizaciju srpskog jezika u dijaspori, odnosno držanje grupnih časova preko Skajpa omladini iz dijaspore, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva sveta.

Srbi iz dijaspore starosti od 14 do 20 godina mogu se prijaviti na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko Skajpa do 13. 6. 2021. godine. Mentori će biti akreditovani predavači Akademske srpske asocijacije od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Uslovi za prijavu su da učenici dosad nisu učili srpski jezik kao zavičajni preko Skajpa u Akademskoj srpskoj asocijaciji i da podele objavu o kursu sa Fejsbuk profila Akademske srpske asocijacije na svojim profilima.

Početak nastave planiran je za 20. jun 2021. godine, a završetak predavanja za 31. jul 2021. godine. Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od po sat i po vremena, u terminima u kojima se dogovore predavač i učenici. Polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa koje izdaje Akademska srpska asocijacija.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava