DIJASPORA UŽIVO: TV-emisija posvećena našoj dijaspori u svetu

01.11.2007

Dijaspora uživo je nova TV emisija koju je pokrenula Vesna Dimitrijević. RTV Pink je emituje u svojoj programskoj šemi na satelitskom kanalu Pink Plus.

Vesna Dimitrijević i Zdravko Čolić tokom snimanja emisije

U jesen 2007. godine voditeljka i autorka brojnih emisija Vesna Dimitrijević je, posle rođenja sina Marka, započela novi medijski projekat. Uskoro će gledaocima širom sveta biti predstavljena prva emisije njenog serijala Dijaspora uživo. Veliki značaj ove emisije za naše ljude u dijaspori odmah je prepoznao  RTV Pink  i omogućuje joj stalno mesto u svojoj programskoj šemi na satelitskom kanalu Pink Plus.

Sedište redakcije je u Beču, ali neumorna ekipa redovno snima priloge u Švajcarskoj i Nemačkoj. Jedinstveni TV-format “Dijaspora uživo” posvećen je isključivo dijaspori i njenom povezivanju.

Posebnost emisije je u tome što je gledaoci svojim učešćem većim delom sami kreiraju. Pozvani su da privatnim video-snimcima prikažu svoju porodicu, talente, zanimljive predele i gradove u kojima žive, hobije kojima se bave, slavlja , muzičke događaje i slično.

Ovaj vid saradnje stvorio je mogućnost za kontakt s ljudima iz brojnih zemalja sveta, u koje ekipa emisija nije mogla doći. “Dijaspora uživo”  predstavljala platformu za  ličnu promociju i afirmaciju dijaspore, koje su dugi niz godina bile potpuno zanemarene.

Cilj emisije je da na vise načina prikaže ko i kako od naših ljudi živi i radi u dijaspori. Isto tako emisija edukuje narod u rasejanju svih generacija sa ciljem očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta, međusobnog upoznavanja, građenja mostova i veza ma gde god da žive.

„Dijaspora uživo“ je u stalnoj potrazi za zanimljivim pričama i pojedincima koji žive i rade u u Austriji i drugim delovima sveta. Magazinska forma emisije omogućava raznovrsnost priloga i sadržaja: od aktualnih tema i događanja u dijaspori, preko portreta pojedinaca do širih društvenih tema. Glavni protagonisti emisije su ljudi  iz dijaspore i njihove sudbine.

Voditeljka i urednica emisije Vesna Dimitrijević u svojim emisijama tradicionalno neguje neposredan pristup svakom čoveku i obrađuje teme koje interesuju gledaoce, kao što su integracija, svakodnevni život, kulturna i politička zbivanja, privredni i kulturni projekti i kooperacije.

Pozivamo sve zainteresovane  da se s predlozima za priloge ili teme i svojim pitanjima pismeno obrate  uredniku putem e- mail adrese na office@dijaspora.tv

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava