Bolnice u Beču: Provere u kontejnerima za epidemiološki pregled

18.03.2020

Bolnice u Beču uvele su novu meru provere građana na simptome korona virusa u kontejnerima za epidemiološki pregled koji se nalaze ispred bolnica.

(c)pixabay

Bečki Savez zdravstvenih ustanova uveo je odvojene provere pacijenata na ulazima u bečke bolnice. Kontrole se vrše u kontejnerima za sanitarni i epidemiološki pregled koji se nalaze ispred ulaza u bolnice. Medicinsko i sanitetsko osoblje izvode prvi test da bi ustanovili da li je potrebno primiti pacijenta u bolnicu ili ga pustiti na kućno lečenje.

 

Na snazi je zabrana poseta bolnicama

Samo u iznimnim slučajevima, na primer nakon porođaja, dozvoljen je jedan posetilac dnevno. Zabrana poseta i provere ispred bolnica treba da zaštite pacijente u bolnici, jer naročito ove osobe sada treba da budu zaštićene.

„Za ljude slabog imuniteta, koji već boluju od nekih bolesti ili su tek bili na operaciji, oboljenje korona virusom može da ima ozbiljne posledice, opasne po život“ objasnila je direktorka Saveza zdravstvenih ustanova, Mihaela Rigler-Kajl.

Nove mere su uvedene da se bolnice rasterete i da se pacijenti istovremeno zaštite od širenja epidemije Covid-19.

„Naš glavni zadatak je zaštita bolnica i zdravstvene infrastrukture“ izjavio je član gradskog veća za zdravstvo, Peter Haker. Mere imaju za cilj da odgode uspon broja obolelih od koronavirusa koliko je to moguće, da bi bolnički sistem nastavio da funkcioniše i da bi se uštedeli resursi neophodni za tretiranje ozbiljnih slučajeva obolelih od Covid-19.

Beč trenutno ima 500 kreveta u bolnicama i još 200 kreveta u privatnim bolnicama koji mogu da se mobilizuju, naglasio je Haker. Svako ko dođe u bolnicu, primiće ga tim lekara ispred bolničkog ulaza u kratku vizitu, da bi se utvrdilo da li je osobi potrebno bolničko lečenje. Biće proveravano da li posetioci imaju simptome zaraze korona virusom. Takođe, biće proveravano i osoblje bolnice.

Pored toga, u bečkom sajamskom centru Messe Wien već je pripremljeno 880 mesta za pacijente sa blažim oblicima oboljenja. Radi se o pacijentima koji pokazuju blage ili umerene znake oboljenja korona virusom, ali koji ne mogu ili više ne mogu da se vrate kućama, zato što žive sami, zato što se i članovi njihove porodice možda već nalaze u bolnici ili zato što bi eventualno mogli da inficiraju svoje ukućane. Prostor za negu u bečkom sajmu Wien Messe ima obezbeđene tuševe, toalete i ormariće.

Ukoliko počne da se koristi, u njemu će na licu mesta biti organizovana medicinska pomoć.

 

Testiranje na korona virus u Beču

Beč je relativno rano doneo odluku da se osobe inficirane korona virusom testiraju kod kuće i time spreči masovni dolazak u bolnice. Ova strategija je uspela, ako uzmemo u obzir još relativno mali broj slučajeva u Beču“ izjavio je zamenik predsednika lekarske komore, Johanes Štajnhart.

On je pohvalio solidarnost između Saveza zdravstvenih ustanova, dežurne lekarske službe i lekara. Sa ukupno dvadeset vozila dežurna lekarska služba je do sad izvršila 1.600 testova sa mobilnim timovima stručnjaka, izjavio je Volfgang Vajsmiler iz lekarske komore.

„Testiranja kod kuće su doprinela da se ostvari glavni cilj: da  linija obolelih od korona virusa ostane što ravnija.“

Provere na ulazu uvedene su u bolnice Kaiser-Franz-Josef, kliniku Floridsdorf i bolnicu AKH. Dodatno su mere uvedene u bolnicu Donauspital, Hietzing i Rudolfstiftung. Od juče, 17. marta 2020. godine, provere se vrše ispred bolnica Wilhelminenspital, a od sutra i ispred Otto-Wagner-Spital.

Izvor: EuroComPR

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Javni prevoz u Beču se prilagođava povodom korona virusa

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava