Film Božji čovek i dalje u bioskopima širom Evrope

08.09.2022

Film Man of God - Božji čovek je priča od dobročinstvu, veri, istinskoj dobroti i nadanju. U filmu je oslikan život jednog od najvećih grčkih svetaca Nektarija Eginskog.

Posle  premijere u bioskopima üirom Evrope, film „Božiji čovek“ Jelene Popović  i u narednom periodu se nalazi na repertoarima izabranih bioskopa u evropskim gradovima.

Nesvakidašnja tema na filmu – priča o svecu. Filmskim jezikom oslikan je život jednog od najvećih grčkih svetaca Nektarija Eginskog, praćen velikim nepravdama, progonima i optužbama od strane tadašnjih čelnika Grčke pravoslavne crke i Aleksandrijske patrijaršije.

Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je podređeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Za razliku od svojih verskih „nadređenih“ – episkopa i patrijarha očaranim svetovnim počastima i moći – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio seljane da čitaju i pišu, inspirisan primerima mladića koji su stupali u sveštenstvo, pisao je knjige i držao besede koje su jačale veru naroda.

Uprkos naporima verske ustanove da ga diskredituje, Sveti Nektarije ipak osniva manastir na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koje i danas stoji kao svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: predao je svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.

Film koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Priča o istinskim vrednostima ljubavi, veri, nadi, dobroti je pravi melem u današnje vreme.

Igraju: Mickey Rourke, Alexander Petrov, Aris Servetalis
Režija: Yelena Popovic

 

 

RASPORED PROJEKCIJA PO EVROPSKIM GRADOVIMA

AUSTRIA

 

Wien-Lugner

08.-13. septembra -18.45h
04.09-18.45h
05.09-18.30h

KARTE

 

SWITZERLAND (07.09 – 02.10)
Aubonne-Cinéma
Rex Chur-KinoChur Kinocenter
Tavannes-Le Cinématographe
Wil-Cinewil
Winterthur-Kiwi
Zurich-Kosmos

 

GERMANY (11 – 19.09)
Augsburg-CineStar
Berlin Mercedes Platz-UCI
Berlin Treptow-CineStar
Dortmund-CineStar
Frankfurt am Main-CineStar
Karlshue-CineStar
München-Mathäser

 

 

UK PREMIERE
Man of God
ENGLAND (09 – 15.09)

Lee Valley-Odeon
Acton-Odeon
Haymarket-Odeon
Holloway-Odeon
Birmingham Broadway Plaza-Odeon
Cardiff-Odeon
Colchester-Odeon
Derby-Odeon
Glasgow Quay-Odeon
Kettering-Odeon
Leeds Bradford-Odeon
Leicester-Odeon
Manchester Great Northern-Odeon
Oxford Magdalen Street-Odeon
Uxbridge-Odeon

 

Više informacija na zvaničnom sajtu organizatora HELSE KULTURVEREIN 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava