Kultna hit predstava “Čikaške perverzije” u Beču

04.01.2018

Kultna hit predstava "Čikaške perverzije" biće izvedena u Beču, u petak 19. januara 2018. Radi se o predstavi koja je već godinama uživa status urnebesne komedije s preko 200.000 gledalaca.

Najgledanija predstava Jugoslovenskom dramskom pozorišta u Beogradu, Čikaške perverzije” prvi put je izvedena 1993.  nastala je prema drami Davida Mameta “Seksualne perverzije u Chicagu”, čija se radnja događa 1970-ih i istražuje ljubavni i seksualni život dvojice prijatelja i prijateljica, odnosno njihovu potrebu za ljubavlju.

Sjajna glumačka ekipa, u sastavu  Dragan Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, je ovu savremenu američku dramu  pretvorila u fantastičnu komediju gde  likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

Bez obzira na velik uspeh, predstava je posljednji put izvedena 2005. godine, a Dragan Jovanović ju je tek  posle duge pauze krajem 2014. godine  ponovo vratitio pred publiku, i to simboličnim 500. izvođenjem upravo u Chicagu, u okviru uspešne američke turneje. Od tada je izvedena preko 100 puta  u Sava centru, Domu omladine Beograda, Pozorištu mladih u Novom Sadu, zagrebačkom Kazalištu Vidra i brojnim drugim pozorištima i dvoranama.

Povratak predstave u novom izdanju obeležilo je pojavljivanje jednog od najboljih tenisera današnjice Novaka Đokovića kao specijalnog gosta-glumca na pozornici  u Beogradu.

 

Tema za sva vremena

“‘Čikaške perverzije” nas vraćaju u šezdesete i sedamdesete, u jedan od najlepših perioda čovečanstva kad su ljudi mislili samo na ljubav i na ništa drugo”, ističe Gagi Jovanović. Priča o ljubavi, prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena.  Takva je i predstava. Bavi se najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima.

 

“Gostovanje u Beču 19. januara biće sjajna prilika da se upoznamo sa našom publikom u Beču i da se svi zajedno malo poigramo Perverzija i da na sjajan način počnemo 2018. godinu'”, poručuju Gagi, Branka, Olga i Igor.

Ulaznice za predstavu možete kupiti na više lokacija u Beču, a sve potrebne informacije na broju telefona 0676 481 23 89  

Kada: Petak, 19. januar 2018. sa početkom u 20:00 časova
Gde: Theatersaal – VZ Rudolfsheim, Schwendergasse 41, 1150 Wien

Ulaznice:
Kategorija 1 – 30€
Kategorija 2 – 25€

Prodajna mesta:

Kotor Cafe Bar
Schubertring 4, 1010 Wien

Coffeeshop Company
Mariahilferstrasse 147, 1150 Wien

Cafe Talisman
Liebhartsgasse 49, 1160 Wien

Buhhandlung & Galerie MI
Burggasse 84, 1070 Wien

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava