Beč: Promocija knjige “Dah delfina” Nikole Radina

29.03.2018

U sredu 4. aprila 2018. u kulturnom centru i klubu “ Mi Barrio” u Beču biće održana promocija knjige „Dah delfina“ na engleskom jeziku, Nikole Radina.

Nikola Radin, fizioterapeut iz Novog Sada, koji živi i radi u Beču, bavi se delfinskom terapijom kojom pomaže deci ometenoj u razvoju, a koja je poslužila kao polazni motiv radnje njegovog romana “Dah Delfina”.  U sredu 4. aprila 2018. godine ,  u kulturnom centru i klubu “ Mi Barrio” u Beču,  biće održana promocija knjige „Dah delfina“ na engleskom jeziku. Početak promocije je u 19:00 časova na adresi “Mi Barrio”, Münzwardeingasse 2, 1060 Wien. Svoj dolazak možete najaviti na Facebook događaju.

Radin ističe da je knjiga „Dah delfina“ namenjena svima onima koji su spremni da dublje promisle odnos čoveka prema životinjama, ali i drugim ljudima.  Knjiga “Dah delfina” je na srpskom jeziku doživela i drugo izdanje, a Nikola je održao veliki broj uspešnih promocija kako u Austriji, tako i u Srbiji.

Nikola Radin rođen je 26.maja 1970. godine  u Kotoru u Crnoj Gori. Odrastao je i školovao se Srbiji u Novom Sadu. U Brazilu je živeo od 1990 do 1992.godine. U Beču živi i radi od 1992. godine a u periodu od 1997 do 1998 studirao je filmsku režiju i produkciju u Njujorku.
Dugi niz godina Nikola Radin se bavi manuelnim terapijama i masažama a od 2008. godine i delfinskom terapijom na lokacijama od Turske do Floride. Poznat je i kao jedini terapeut sa prostora bivše Jugoslavije koji se bavi delfinskom terapijom. Svoja znanja o radu sa delfinima Nikola Radin je sticao uz pionire i začetnike ove vrste terapije kao što je magistar Norbert Trompisch. Takođe radi kao fizioterapeut sa sportistima i kao terapeut za decu sa specijalnim potrebama. Zahvaljujući njegovoj organizaciji „Dolphin People“, veliki broj dece imala su terapiju sa delfinima u delfinarijumu u Antaliji u Turskoj.

2014. godine izdaje svoj prvi roman „Dah delfina“ koji je inspirisan upravo radom i druženjem sa ovim fascinantnim bićima. Roman „Dah delfina“ je saga o patnji i nadi ali i o magičnoj sponi koja povezuje čoveka i delfina. Prateći sudbinu delfina zvanog Klovn knjiga Vas vodi u sunčanu Sarasotu gde se rađaju neka nova duboka prijateljstva i ljubavi. Knjigu možete poručiti ovde.

Nikola govori engleski, portugalski, nemački i srpski jezik. Otac je ćerke Lune koja i živi sa majkom u dalekom Brazilu.


Ljubav prema deci sa specijalnim potrebama kod Nikole se rodila još u ranom detinjstvu pošto je njegova majka, profesor defektologije, Mira Radin dugi niz godina radila i bila na čelu zavoda za hendikepiranu decu i omladinu „Veternik“ kod Novog Sada. Tamo je Nikola provodio dosta vremena i shvatio da deca sa specijalnim potrebama su takođe i deca sa specijalnim talentima i posebnim darom da izraze svoju ljubav prema drugima i da zaslužuju ravnopravne šanse i mesto u društvu. Njima posvećuje i film „O kišnom danu“ (About a rainy day).

Više informacija o Nikolinim projektima možete pronaći na www.dolphinpeople.org ili www.nikolaradin.com.

VIDEO: Nikola Radin gost u emisiji “Dijaspora uživo” – TV Pink Plus/Okto TV 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava