Dan žena u Beču proslavljen u skupštini grada

13.03.2014

Dan žena u Beču obeležen je tradicionalnom manifestacijom „Offenes Rathaus“, pod motom „Jak(a) zbog samoodređenja“.

Manifestacija „Offenes Rathaus“ održava se već 10 put za redom i posvećena je devojkama i ženama grada Beča. Projekat je nastao zahvaljujući inicijativi bečke gradske ministarke za pitanja žena i integraciju Sandre Frauenberger i magistratskog odelenja za žene (MA 57 – Frauenabteilung). Dan žena i ovogodišnju manifestaciju posetilo je više 2.500 žena koju imale priliku da se na više od 60 info- štandova, informišu i dobiju besplatne savete u vezi prava, zdravlja i servisa koje nude brojne institucije grada Beča.

U interaktivnoj prostoriji devojke i mlade dame dobile su sve važne informacije o izboru zanimanja i rekreaciji u Beču. U ovoj specijalnoj prostoriji one su imale priliku da isprobaju par kreativnih ponuda kao što su rad sa bušilicom i čekićem.

Istog dana, u ženskom centru SPÖ-a – „ega“, održan je skup i proslava na kojem su bile prisutne uglavnom pripadnice lepšeg pola a ujedno pametnih i moćnih žena. Renate Brauner, zamenica gradonačelnika Beča, srdačno je dočekala veliki broj zvanica i uz prigodan program proslavljen je Dan žena. Takođe je održana i diskusija na temu „EU-izbori sa ženske strane gledalište“. Interesantan kabaretski i muzički program zaokružio je proslavu „ženskog praznika“ na način koji i dolikuje.

U emisiji Dijaspora Uživo emitovaće se reportaža sa ovih događaja. Premijera 21.03.2014 u 20:00 h na OktoTV-u (23.03.2014 u 12:00h PinkPlus TV) a uskoro će biti postavljena i na našem portalu. Za emisiju su dogovorile: Sandra Frauenberger (bečka ministarka za pitanja žena i integraciju), Univ. Prof in Dr in Beate Wimmer-Puchinger (specijalna savetnica grada Beča za zdravlje žena), Tülay Tuncel MBA (Mingo Wirtschaftsagentur Wien), Mag.a Gamze Ongan (predsednica savetovališta Peregrina), Renate Brauner (zamenica gradonačelnika grada Beča).

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava