Dijaspora TV: FILM – Srpska udruženja iz Beča i Uprava za dijasporu

27.12.2017

Jačanje saradnje između institucija Srbije  i organizacija srpske dijaspore, kao i pomoć Uprave u organizovanju i realizaciji brojnih projekata glavna je tema emisije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u okviru svojih nadležnosti, finansijski podržava aktivnosti organizacija srpske dijaspore, kao i projekte i  manifestacije koje svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore.

Realizujući postavljene ciljeve, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, je u 2017. godini prihvatilo pokroviteljstvo brojnih projekata i manifestacija.

Jedno od njih je i Dijaspora Media iz Beča koje, kao osnovni cilj, ima interkulturаlnu komunikаciju i medijsku integrаciju. Ova medijska  organizacija je 2013. pokrenulа projekаt, veb portаl, www.dijaspora.tv, а 2017. inicirala je i otvaranje medijskog i u Beču.

 

Dokumentarna emisija posvećena radu i projektima srpskih organizacija  u Beču

U skladu sa projektnim aktivnostima i odobrenim finansijskim sredstvima od strane Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu  udruženje Dijaspora Media realizovalo specijalnu dokumentarnu emisiju o pojedinim projektima i udruženjima koja su aktivna na teritoriji Austrije. Ove projekte , takođe,  je podržala Uprava za saradnju s dijasporom. Fokus emisije je na značaju projekata i njihovoj održivosti uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i značaj postojanja jednog “Dijaspora media centra“ zahvaljujući kojem će ovi projekti, i njima slični, u budućnosti, postati i medijski vidljivi.

Jačanje saradnje između institucija Srbije  i organizacija srpske dijaspore, kao i pomoć Uprave u organizovanju i realizaciji brojnih projekata  i podsticanje na njihovu međusobnu saradnju, glavna je tema emisije.

U emisiji govore: Borislаv Kаpetаnović, predsednik Zаjednice srpskih klubovа u Beču, Momčilo Jovаnović, predsednik sportskog udruženjа AS, Srđаn Mijаlković, predsednik Prosvjetа Austrijа, Drаgаn Mišković, predsednik Srpskog kulturnog forumа, i Vesnа Dimitrijević, predsednicа udruženjа Dijаsporа Mediа.

Dijasopora Media je zahvalna svim  organizacijama dijaspore na ukazanom poverenju i učešću u emisiji,  kao  i odabiru Uprave kao pokrovitelja svih aktivnosti i projekata realizivanih i prikazanih u ovom dokumentarnoj emisiji i njima sličnih.

U emisiji se prikazuju i brojni arhivski video materijali koje je Vesna Dimitrijević,  autorka emisije i predsednica udruženja „Dijaspora Media“, godinama prikupljala i emitovala na brojnim televizijama. Snimci prikazuju brojne aktivnosti dijaspore u Austriji.

Emisija je realizovana uz pomoć i podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava