Vesna Dimitrijević urednica Dijaspora TV gost u emisiji “Žikina šarenica”

02.10.2017

Specijalna emisija Žikina šarenica je emitovana iz Beča, a gost emisije je bila jedan od osnivača i urednica portala dijaspora.tv, Vesna Dimitrijević.

Video produkcija i agencija Idea Pro na austrijskom tržištu je prisutna još od daleke 2006. godine. Više godina je, između ostalog, proizvodila i vrlo omiljenu emisiju „Dijaspora uživo“ koja se godinama emitovala na satelitskom kanalu televizije Pink  i austrijskoj televiziji Okto. Autorka i urednica je poznato TV lice u dijaspori, Vesna Dimitrijević, koja je u saradnji sa Idea Pro ostvarila mnoge televizijske emisije.

Vesna je gledaocima „Žikine šarenice“ predstavila novi,  projekat: poslovno-medijski centar „Ideahouse“, ali i planove redakcije portala www.dijaspora.tv koji je Vesna Dimitrijević pokrenula 2013. godine.

Inače Vesna je veoma posvećena razvijanju što intenzivnije medijske, privredne i kulturne saradnje između Austrije i Srbije, odnosno Beograda i Beča, kao i zemalja u regionu. U planu su i novi formati i atraktivne rubrike na potpuno modernizovanom portalu dijaspora.tv, kao i postupna izgradnja sadržaja internet-televizije za sve ljude koji žive u Austriji i u celom svetu.

Voditeljka i urednica emisije Vesna Dimitrijević u svojim emisijama tradicionalno neguje neposredan pristup svakom čoveku i obrađuje teme koje interesuju gledaoce, kao što su integracija, svakodnevni život, kulturna i politička zbivanja, privredni i kulturni projekti i kooperacije.

Tokom radova na snimanju „Žikine šarenica“ predstavljena je i kultura Srba u Beču. Nastupili su brojni umetnici koji su zabavili publiku na Columbusplatz-u i pred Gradskom većnicom. Među gostima popularnog voditelja Žike Nikolića bili su, između ostalih, i predstavnici bečke policije iz 10.-og becirka, Kuratorijuma bečkih domova za stara lica, različitih udruženja i firmi, kao što je Käserei Gloggnitz, koja proizvodi „pravi srpski kajmak i sir“ od austrijskog mleka. Jedan od gostiju je bio i direktor firme za telekomunikacione usluge „m:tel Austria“, gospodin Milenko Cvijanović, kao  i mnogi drugi.

Posetioci su mogli da pozdrave i austrijskog saveznog kancelara Kristijana Kerna (Christian Kern – SPÖ) i zamenika gradonačelnika Beča, gospodina Johana Gudenusa (FPÖ) sa suprugom. Oni su uputili apel austrijskim državljanima srpskog porekla da učestvuju na izborima 15. oktobra 2017.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava