Divanhana u Beču: Koncert čudesne Divanhane u Simm City-ju

05.09.2019

Još jedan u nizu uspešnih koncerata Wiener Sevdah održaće se u subotu 9. novembra 2019. godine kada će bečkoj publici pevati poznati bend iz Sarajeva, “Divanhana”.

(c) Faceboo @divanhana

Uskoro će se u Beču održati koncert  koji će na spektakularan način „ispevati“ grupa DIVANHANA (BiH).

Bend neguje i prezentuje ne samo urbanu i tradicionalnu muziku Bosne i Hercegovine, već i muziku zemalja Balkana, sa posebnim osvrtom na sevdalinku.

U muzici Divanhane, stare melodije prilagođene su novom vremenu zahvaljujući modernim aranžmanima u kojima se prepoznaju uticaji džez, pop i klasične muzike 20. veka. Divanhanu sačinjavaju akademski muzičari, a od prošle jeseni grupa ima i novu pevačicu Šejlu Grgić sa kojom su pre par meseci  objavili pesmu Zova. Ovo je ujedno prva autorska pesma ovog poznatog benda, a video je sniman u magičnom ambijentu muzeja Despića kuća u Sarajevu.

Pesmom „Zovaˮ Divanhana je ujedno najavila i početak koncertne sezone, koja obuhvata nastupe širom regiona i sveta, a članovi benda se raduju ponovnom susretu  s publikom u Kanadi, Sloveniji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Austriji i mnogim drugim zemljama.

Jedan od najlepših etno vokala Balkana, Danica Krstić, objavila je svoju novu pesmu “Voće rodilo”, nastalu u saradnji sa Divanhanom. Pesma i video su realizovani kao deo novog projekta Danice Krstić pod nazivom “Balkan koncept”, na kojem će se ostvariti saradnja više eminentnih imena muzičke scene Balkana, ali će se sasvim sigurno naći i na novom albumu benda Divanhana koji planiraju objaviti početkom 2020. godine.

 

Divanhana koncert u Beču

Divanhana uskoro nastupa u Berlinu i Bernu, a u subotu 9. novembra 2019. godine biće održan i  koncert u Beču. U organizaciji Wiener Sevdah-a, popularni bosanskohercegovački sevdah bend svim svojim poštovaocima u Beču prirediće nezaboravno muzičko veče  u Simm City-ju (Festsaal Zentrum Simmering) gde će biti održan dugo isčekivani  “Divanhana” koncert u Beču.

Ulaznice za koncert uskoro možete kupiti na prodajnim mestima  Ö-Ticket-a (npr. Libro, Media Markt, Saturn, Trafik PLUS itd.), on-lajn putem internet stranice  Ö-Ticket-a 

Više o projektu i ulaznicama za koncert “Divanhane” u Beču možete dobiti na  Facebook stranici događaja Divanhana in Wien ili na sajtu organizatora Wiener Sevdah. 

 

Datum: Subota, 9. novembar 2019.godine sa početkom u 20:30 časova
Lokacija: Simm City, Simmeringer Hauptstrasse 96a, 1110 Wien

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava